neděle 16. října 2016

Psané slovo #17

Konečně je venku počasí jak má být. Zima, sychravo, brzy se stmívá a to všechno jen podporuje chuť ke čtení, hraní a dalším aktivitám. Třeba i psaní na blog. Aby nám to všechno fungovalo, rozhodli jsme se z jedné "nevyužité" místnosti u nás doma udělat takový koutek, kde může člověk zapadnout na jak dlouho chce, a bude obklopený tím, co je jeho srdci milé. Komiksy, knihy, hry, konzole a další. Zatím je to ve fázi číslo jedna, zkoušení a zjišťování, co tomu ještě chybí. Určitě se pak pochlubíme, ale až to bude opravdu stát za to. Na podzim a zimu (vlastně i na jaro a léto) ideální místo, kam se zašít a užívat si pohody. Včerejší kolaudace proběhla v úzkém kruhu přátel u hraní NHL, což je přeci jen věc společenská. 


Já osobně tu dnes dohrál gamebook. Zmiňuji to hned ze dvou důvodů. Už hodně dlouhou dobu jsem se k žádnému neodhodlal, i když náznaky tu byly (chtěl jsem zkusit Lone Wolfa). Tato kniha je výjimečná českým autorem a taky kompletním zpracováním. Nechám si zbytek informací do recenze, který bude koncem týdne, ale musím říct, že Zázračná kněžka za zahrání opravdu stojí. Dnes jsem se u toho bavil několik hodin, zavzpomínal na staré časy, kdy jsem gamebooky kupoval na náměstí v nejlepším knihkupectví na celém světě, i když to byla vlastně pouhá místnost za hračkárnou. Můžu vám ale říct, že se mi po ničem nestýská tolik, jako právě po té místnosti plné gamebooků a fantasy knih.


V předchozích dnech se mi taky podařilo dohrát poslední DLC k Zaklínači 3, což mi udělalo radost a mrzí mě to zároveň. Zaklínač sám o sobě je srdeční záležitost, která mě provází vlastně od úplných začátků s fantasy. Proto se v brzké době chystám na opakované čtení knih, minimálně těch prvních dvou povídkových. Chtělo by to další rozšíření, aspoň s padesáti hodinami navíc. I když, v nejlepším by se mělo přestat. A nejlepší to opravdu bylo. Krom toho se teda bavíme ještě hraní NHL, ač ne nejnovějším, tak tím, co vyšlo před rokem. Sám už si brousím zuby na PS4, který mám zatím doma půjčený od kamaráda. Příští měsíc už ale budeme mít vlastní, protože prostě musíme! 


Pomalu se nám taky blíží 4. Valašské deskohraní, na které jste všichni zvání. Tentokrát bude nabídka her zase rozšířena o další parádní kousky. Kdo tam byl, určitě bude souhlasit, že stojí za to akci navštívit. Můžete přespat přímo na místě, nebo s námi hrát až do úplného rána. Je to na vás. Co se týče blogu, jak vidíte, aktivita stoupá, takže snad se to tempo zase nevytratí. Je tu pořád spousta knih k přečtení a i když na to poslední dobou nebyla nálada, cítím v tom počasí, že se vrací! 


3 komentáře:

  1. Dost jsem váhal do jaké konzole z té nové generace mám jít. A i když jsem fakt spokojený s ovladačem u xboxu tak to tentokrát vyhrává Playstation 4. Ty exkluzivity má prostě lepší.

    Zaklínače mám rozehraný druhý díl takže toho mám před sebou ještě dost. A na ten gamebook jsem zvědavý. Možná bych moh zase nějaký zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej v PS týmu!

      Zaklínače si řádně užívej, ta trojka tě úplně dostane. Je to skvělé. A pokud chceš nějaký zkusit, vyzkoušej ten, co budu brzy recenzovat. Opravdu.

      Vymazat
  2. Díky, díky! :) Před Xboxem jsem s bráchou hrál na PS2 tak to bude návrat ke kořenům. :D

    OdpovědětVymazat