středa 1. července 2015

Psané slovo #11

Hurá, hurá, hurá! Je hotovo, je dokonáno. Konečně prázdniny. Po dvouměsíčním zkouškovém období, kde mi párkrát opravdu teklo do bot, si můžu konečně oddechnout. Není všem dnům konec, to ne, ale teď si můžu minimálně celý červenec hodit nohy nahoru a odpočívat. Nebude za mnou stát žádná literatura, morfologie ani biomechanika. Včerejším úspěšným zdoláním zkoušky z vývoje českého jazyka tento rozjetý kolotoč konečně zastavuje. Mám radost, opravdu. Teď bude konečně čas na to, aby se zkrátil seznam nepřečtené fantasy v knihovně. A čím tak asi začnu?



Určitě chci dočíst Eriksona a jeho Stvoření temnoty. Vynikající četba, můžu doporučit všem, kteří to máte rádi v knihách hezky zamotané a určitě ne jednoznačné. Spousta postav, dějových linek a vůbec. Je to prostě Erikson. Toho buď milujete... Nebo nenávidíte. Celý červenec nás budou provázet knihy z edice Pevnost. Jak víte, rozjeli jsme projekt, který dnešním dnem začal. Přihlásilo se do něj celkem 14 blogerů, což je číslo, s jakým jsme určitě nepočítali. Takže díky a hurá do dobývání. Já zítra na instagramu odtajním, čím začnu.


Ale nebude to samozřejmě jen o knihách z této edice. Na čtení toho je spousta. A dokud je čas, musím si toho náležitě užít. Na co se chystám, o tom už tu článek byl, takže je zbytečné to opakovat. Taky bude nejspíš vhodné věnovat nějaký ten čas bakalářské práci, která naštěstí s fantasy literaturou souvisí. Přečíst si nějakou knihu ze série Warcraft bude znamenat, že dělám něco pro bakalářku. Super! A příští semestr se bude točit okolo literatury od roku 1945 až po současnost. Uvidíme, jaká to bude změna oproti tomu 19. století.

Na blogu se teda můžete těšit na spoustu článku o knihách z edice Pevnost, ale i na ostatní, klasické články. Nehodláme přes prázdniny nijak mírnit aktivitu, protože o prázdninách se přece čte. A dost. U nás, kteří přes rok musí číst samé učené knihy, to pak platí dvojnásob. Zvýší se taky počet recenzí na fantasy, protože co přečtu, to zrecenzuju. Bude to jízda, tak snad naskočíte a povezete se s námi. Děkujeme za přízeň, jste nejlepší!


8 komentářů:

  1. Gratuluju k úspěšně dokončenému zkouškovému, moc dobře znám ten pocit mít všechno za sebou a konečně mít volno :) U mně jsou to bohužel poslední prázdniny, no snad budou stát za to. Závidím ti téma bakalářky, asi bych o tom psala mnohem radši než o trestných činech souvisejících s podnikáním, z toho mě akorát bolela hlava a přečíst pak celou práci bylo utrpení :D K Eriksonovi jsem zatím cestu nenašla, mám za sebou jen měsíční zahrady, ale nehodlám se ještě vzdát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, já si užívám prázdniny nejvíc od doby, kdy jsem přestala studovat a nastoupila do práce. :D Hodně to souvisí s prací, pokud najdeš takovou, která tě bude bavit a naplňovat, bude to super. A o to víc si vážíš volna, které si naplno dokážeš vychutnat. :-) Jsem chodící vyvraceč předsudku, že studentská léta jsou nejsladší v životě. :D

      Vymazat
    2. No to já právě dost pochybuju o tom, že najdu práci, která mě bude bavit a naplňovat, takže teď vidím všechno dost černě :D

      Vymazat
    3. Já studuji i pracuji zároveň, takže to zase moc neprožívám. Hlavně že jsem si říkal, jak budu studovat co nejdéle, abych se vyhnul práci. Haha, umřít hlady se mi ale nechce. :D

      Vymazat
  2. Vytouženému volnu naprosto rozumím včera jsem konečně odevzdala bakalářku a strašně se těším na všechny komiksy a další knihy, co se mi tu za tu dobu nahromadily... Ještě jsem neměla ani čas přečíst nového Zaklínače, takže mám co napravovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem taky ještě nestihl. Mám hodně co dohánět, doufám, že to všechno stihnu. Nepřečtených knih a komiksů tu mám hromadu, ale už ten seznam trochu stahuju. A gratuluji k odevzdání bakalářky. :)

      Vymazat
  3. Gratuluji k úspěšnému zkouškovému! :)

    OdpovědětVymazat