středa 9. března 2016

Já na tom makám!

Nějak mi to nečte, nepíše a vůbec, co je tohle za období? Kdysi jsem byl úplně paf z toho, když na blogu nebyl článek. A teď? Není mi to jedno, ale přežiju to. A proto to taky vypadá tak, jak to vypadá. Každopádně jsem se rozhodl, že to tu nebudu flákat. S blogováním nekončím, až bude čas, tak budu zase číst fantasy a přidávat recenze a kdo ví co ještě. Teď se fantasy věnuji taky, ale trochu jiným způsobem. Je to přesně měsíc, do kdy musíme odevzdat bakalářskou práci. Mám hotovou teoretickou část, dnes jsem konečně pořádně pohnul s praktickou, ale stejně to trvá. Naštěstí píšu o tom, co mě baví, takže to jde od ruky.


Čeká mě tu toho tolik nepřečteného. Komiksy (U. P. V. O. a Hellboy, kolosální knihy, UKK) a knihy, které sice doma nemáme, ale určitě si je časem koupíme. Například série Prachmistři, ta se mi sakra líbí. Kdo už má nějaký poznatek, sem s ním! Já se teď bavím Škvoreckým, Kunderou a podobně. Není to špatné, jen už se prostě těším, až si zase budu moct číst to, co opravdu chci. Státnice se blíží, zkoušky ještě hotové taky nejsou. Prostě idylka. Teď mám před sebou vcelku volný týden, takže budu dohánět, co se dá. A tentokrát nemluvím jen o škole. Najdu si čas i na blog, komiksy a články.


Tento článek je všehovšudy zase úplně o ničem, tak se jeho informační hodnotu budu snažit zvýšit tím, že vám řeknu, že máme za sebou první sérii Shannary a bylo to příjemné překvapení. Není to tím, že by seriál byl nějak extra kvalitní, ale je to cílovka. A to já jsem. Konečně další fantasy seriál, který si na nic moc nehraje. Ve všech těch spletitých osudech postav, ve všech mrtvolách celého Západozemí, konečně něco jednoduchého co pobaví. Elfové, lidé, orci, démoni, magie, souboje, artefakty... doporučuji všem fanouškům fantasy. Je to takový Legend of the Seeker říznutý Hrou o trůny. A já mám oba ty seriály rád.


Na facebooku byl celkem i zájem o nějaké ty články z literatury, kterou se teď docela často probírám. Ještě nemám v hlavě ucelenou formu, jakou bych tomu chtěl dát, ale něco se brzy objeví. Já si nechci hrát na žádného kritiky klasické literatury, od toho jsou tu jiní. Prostě to napíšu tak, jak to je, a hotovo. Pak budu doufat, že nikdo z učitelů nemá čas si prohlížet knižní blogy a koukat na fotky jejich autorů, když jsou tak hezky vyvěšeny ve sloupcích. Já jdu pokračovat ve své fantasy bakalářce a vymýšlet, co tu v následujících dnech ještě přidám. Něco určitě!



13 komentářů:

  1. Koukám, že jsme na tom všichni tak nějak stejně. Skvělý to život studenstva. :D
    První díl Prachmistrů jsem v polovině odložila. Naštěstí ne kvůli tomu, že by to bylo špatné, ale jen kvůli nedostatku času a nálady na čtení. Ono to neustále čtení nejrůznějších skript (učebnice z organiky - 1400 stran) vážně vyčerpává.
    Jinak Shannara ... no je to tvůj názor. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ti to zatím líbí? Chci vědět všechno! :D Na Shannaře se neshodneme? No co, nebudu to rozvádět. :D

      Vymazat
    2. Je to zajímavé. :) Hodně se tam bojuje, krev teče proudem a skoro na každé 5 straně vyletí něco do povětří. Obzvlášť se mi líbí ta magie. Akorát mi úplně nesedl autorův styl psaní, nedokázala jsem se do toho moc začíst. Fakt ale nevím, jestli to není tou školou. :/ Potřebuji prostě nějakou novou knížku od Sandersona, abych se z téhle čtecí letargie dostala (ani jsem si teď nedošla pro nové Ú.P.V.O.!) - bohužel už žádnou nepřečtenou nemám. :(
      Jinak k Shannaře. Uznávám, že to nebylo až tak hrozné, ale někdy to na mě bylo až moc dětinské. Hlavně ty dialogy ... takový průměr. Ale musím přiznat, že jsem se na to pravidelně dívala každou středu a většinou mě to i bavilo. Ale Daredevil je prostě lepší. Jestli jste to s Verčou ještě neviděli, fakt byste to měli napravit. V druhé sérii bude i Punisher! :D :3

      Vymazat
  2. Na Shannaru taky koukám a je to asi tak, jak píšeš. Legend of the Seeker mám ale o něco radši, protože Goodkind :D o víkendu mám v plánu, že dokončím první řadu a snad se vrhnu i na knihu. Aktivně jsem si minulé léto sehnala první díl starého vydání na databázi knih. A jsem na to zvědavá a doufám, že to bude jak u Legend of the seeker, kdy byla knižní předloha skoro o stoprocent lepší :) Jinak držím palce s bakalářkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To knižní vydání mě taky zajímá, mrknu na to. A díky, zatím to jde od ruky! :D

      Vymazat
  3. Na Shannaru se taky dívám a je to fajn seroš :) Ještě k tomu sleduji The 100, ale poslední dobou ta kvalita klesá :/
    Když už mluvíš o tvé aktivitě na blogu, jsem na tom podobně. Na střední skoro každý den 3 písemky + hrozící zkoušení, fakt na pohodu xD Nemůžu se dočkat Velikonoc, jindy bych to neřekla, protože bych měla mít víc času na čtení, jupíí :)
    PS: Hodně štěstí s bakalářkou.
    http://bookeers.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak The 100 neznám, ale stejně bych na to teď asi neměl čas. :D Jo, není to jednoduché, zvlášť když chce člověk udržovat na živu i blog. :) Díky, taky přeju hodně štěstí! :)

      Vymazat
  4. Spousta plánů. Tak držím palce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě je proměnit ve skutečnost. Budu se snažit, díky. :)

      Vymazat
  5. Tak jste se rozhoupali do Shannary :-) Je pravda, že mě začátek nadchl o něco více než konec, ale zase je tu zajímavá zápletka o umístění děje v budoucnosti, většina fantasy mají svůj vlastní svět anebo se odehrávají v daleké minulosti. A nejvíce mě potěšilo obsazení herce Manu Bennett jako druida, kterého znám ze Spartaca :-)

    Jinak se snažím přinutit dělat na diplomce a do toho se pročítám Bouře přichází, jak jsem se o tom zmiňoval, Sanderson velice umně pokračuje v duchu Jordana a kniha má spád ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzpomněl jsem si na tebe, tak jsme se rozkoukali. Bylo to fajn, mě to bavilo velmi. Ta časovost světa na tom je asi to nejzajímavější. Asi bych potřeboval trochu více rozvést historii, ale toho se třeba dočkám v knihách, jestli se do toho pustím.

      Tak aspoň, že laťku nesnížil. Sanderson je skvělý, věřím, že je to super čtení,

      Vymazat
    2. Slyšel jsem, že je to postavené na knihách, ale do těch se asi pouštět sám nebudu :-) Měl bys vidět tu skromnou promluvu od Sandersona na začátku knihy ve stylu "nemohl jsem uvěřit, že někdy dostanu příležitost pokračovat v díle mého idola, které jsem již tolikrát přečetl", "tato kniha není a nikdy nebude moje, já jen hraji roli režiséra podle Jordanova scénáře" :D

      Vymazat
  6. Hodně štěstí s bakalářkou a na klasickoknižní články se budu těšit :) Jo, taky vždycky když recenzuju něco psychologického doufám, že to neuvidí nikdo z fakulty :D

    OdpovědětVymazat