sobota 30. května 2015

Psané slovo #10

Říkám si, že by zase po měsíci bodlo nějaké to psané slovo. Minule jsem se tu rozplýval, jak se těšíme na Svět knihy a autogramiádu pana Williama Kinga. Svět knihy je už dávno za námi (bylo to boží), ale pan W. King se nakonec nedostavil. To nás hodně mrzelo, co se dá dělat. Nejspíš k tomu měl své důvody. Květen byl kromě této velké akce ještě měsícem spousty knih a komiksů. Knihovny nám začínají přetékat, takže v blízkém budoucím čase to bude chtít nějaký nový nábytek. Bohužel jsem se ještě pořád nevrátil ke čtení fantasy a do konce června ani žádný návrat neplánuji. Zkouškové, zkouškové, zkouškové.


Dobrá zpráva je, že morfologie je za mnou. Ta horší, že vše ostatní ještě přede mnou. Syntax, lexikologie, kapitoly z české literatury, vývoj ČJ, biomechanika a to ještě není všechno. V pondělí ještě do toho odjíždím na týdenní kurz někam do Bohušova, takže se musím pořádně nabalit komiksy a učením. Sedm dní je dlouhá doba, a když si to musíte odečíst ze zkouškového, je to o to znatelnější. Nadávat ale budu až později. Teď přejdeme k těm příjemnějším záležitostem.


Jedna z nich je Playstation 3, který jsme si nedávno pořídili. Na facebooku jste mohli vidět, že funguje hezky. Dnes večer plánuji pobít dalších pár měst plných zombie v Red dead redemption. Asi bych měl spíše studovat impresionisty a buřiče, ale ti jsou z velké většiny už pod drnem, to zombie představují skutečnou hrozbu! Včera jsme ještě předělávali komiksovou knihovnu, aby se tam hezky všechno vešlo. S obrovskými formáty Pekelné knižnice a Arkwrighta byl celkem oříšek to nějak vymyslet. Nakonec to dobře dopadlo, všechno má své místo a ještě se tam něco vleze. 


To by bylo pro jubilejní desáté psané slovo asi všechno. V příštích dnech tu můžete čekat nějaké recenze a taky další soutěž, aby toho nebylo málo. Jsme moc rádi, že to tu pořád čtete, že se vám líbí články i fotky a dáváte to najevo. Je to totiž rok a týden od sloučení starších blogů a vzniku tohoto nového. Za ten rok se stihlo celkem dost, ale pořád je co zlepšovat. My se o to budeme snažit co nejvíce. :)

1 komentář:

  1. Fascinuje mě ten skok od filologických a literárních předmětů k biomechanice :D Každopádně teď to má asi řada z nás podobně, zkouškové, zkouškové, to mám sice za sebou, ale učím se na státnice (mimochodem též filologicko-literární) a brzo mi asi praskne hlava :)
    Playstation by mi asi hodně kazil morálku, stačí, že to dělají knížky :D Ale ta skutečná hrozba mě dost pobavila :D

    OdpovědětVymazat