čtvrtek 30. dubna 2015

Co si chceme přečíst #6


Zdeněk Žemlička - Vlčice
Území Čech a Moravy, počátek našeho letopočtu. V tomto prostoru a čase začíná temný a krvavý život vlkodlačice Kroany. Na pozadí historických událostí kolem vzniku Marobudovy říše autor vykresluje příběh zločinu a touhy po pomstě, příběh vzpoury proti silám osudu, příběh plný zvratů, soubojů a bitev i pochmurných obrazů na hranici skutečnosti. Zalistovat knihou můžete zde.
Kniha vyjde u nakladatelství Epocha.


Thomas Engstrom - Na západ od svobody
Marrákeš, červenec 2011 a tři Američané nalezeni brutálně zavražděni v holičském salonu. Vražda se tají. O týden později volá na americkou ambasádu v Berlíně žena a tvrdí, že má o činu informace. Ukáže se, že vlastní neocenitelné údaje, které vedou k jedné z Američany nejhledanějších osob. Šéf berlínské CIA zjišťuje, že je na stopě něčemu velkému. Kontaktuje svého bývalého agenta Ludwiga Lichta, který je pověřen úkolem kořist vypátrat. Lov může začít.
Kniha vyšla u nakladatelství Jota.

Ed Brubaker - Criminal: Poslední z nevinných
Každý příběh má svého zločince. Jenže v noiru to bývá tak, že ne vždy je jasné, kdo tím zločincem vlastně je… Jacob Kurtz, kreslíř a bývalý padělatel, muž, který byl kdysi obviněný z vraždy vlastní manželky, a vůbec člověk s problematickou minulostí, se stává zajatcem ve svém vlastním domě – i zajatcem svých vlastních nevysvětlitelných reakcí. Připadá si, jako by se po něm natahovala nejasná, snově průhledná chapadla jeho vlastních dávných činů – a teprve ve chvíli, kdy ho pevně omotají a utáhnou se, Jacob zjistí, jak moc jsou skutečná.
Komiks vyjde u nakladatelství BB Art.

Miroslav Žamboch - Seržant
Realita světa obyvatelného lidmi je křehká, síly chaosu, magií živené nestability, nadány vlastní inteligencí číhají na sebemenší příležitost, jak zvrhnout rovnováhu ve svůj prospěch. Zákony lidí jsou neúprosné a ne vždy spravedlivé, vše je podřízeno jedinému: zachovat svět. Hranice střeží vojáci a ti i přes nejmodernější techniku a nejsofistikovanější válečnou magii umírají často a rychle. Navíc, ne vždy nebezpečí přichází zvnějšku. Nezapomeňte, musíte dobře vědět, co použít – zda meč, zákopnickou lopatku, velkorážnou karabinu nebo svůj mozek. Zmýlit se nesmíte ani jednou, protože v tom případě jste mrtví.
Kniha vyšla u nakladatelství Triton.

6 komentářů:

  1. Vlčici i Seržanta už doma mám v předchozím vydání takže můžu jen doporučit. Nad Criminalem jsem uvažoval, ale nutně ho mít doma nemusím. Pěkný výběr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak to se těšíme ještě víc. :-) A četl jsi první díl Criminalu?

      Vymazat
  2. Super! Vlčice! Četla jsem staré vydání a moc se mi líbilo, takže budu kupovat, jen pak sehnat ta pokračování XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokračování Vlčice jdou sehnat, pokud je již neobjevíte v knihkupectví (přece jen už je to nějaký pátek), na webu nakladatelství Epocha. http://www.epocha.cz/vyhledavani.php

      Může být zajímavé, že nabízíme exkluzivní balíčky s celými ročníky Edice Pevnost, tzn. 2. díl (dvoudílnou Vlčici a Mandragoru) pořídíte za 292 Kč - ale dostanete k ní dalších 10 knih!!! A třetí díl (rovněž dvoudílná Vlčice a Děti noci) máme za 288 Kč, včetně dalších osmi knih. To je super nabídka, nemyslíte? :-)

      Balíčky jsou k dispozici pod odkazem výše.

      Vlčici a staré plemeno prodáváme přes náš web taky, ale ty by měly jít sehnat i v knihkupectvích, vyšly loni.

      Vymazat
  3. O žádné ze zmíněných knih jsem doteď neslyšela, ale Vlčice mě docela zaujala :)

    OdpovědětVymazat