úterý 31. března 2015

Co nového v knihovně - březen 2015

Vítejte u historicky první "chvástačky", která se týká pouze komiksů. Opravdu jsme dnes prohlédli vše, co jsme si pořídili a nemáme ani jednu novou knihu. Velký podíl na to má fakt, že jsme prostě číhali na poslední čísla UKK, které nám chyběly. Příští měsíc už je tak budete vídat jen 2-3 nové, podle toho, co zrovna vyjde. 


Začneme recenzními výtisky. Jako vždy zase zabírají malé procento. Tentokrát se nám sešly rovnou tři - nový Zámek a Klíč (recenze zde) + nové Ú.P.V.O. od Comics Centra a teňoučký Wolverine (recenze zde) od jednorázové spolupráce s e-shopem Dobré-knihy.


Zbytek tvoří vše, co jsme tento měsíc nakoupili a dva komiksy, které jsme neplánovaně dostali. Těmi je Batman: Ticho 2 a Mýty. Obojí je z aukra a vypadají líp než z knihkupectví. Pokračování Sin City (už pátý díl!) jsme zakoupili rovnou na e-shopu Comics Centra. Naše první pořádné omnibusy (Daredevil) jsou zase uloveny přes databázi knih. A Comicsové legendy s příběhem Logan vs. drogy jsou výsledkem výměny.


A nakonec už klasicky nové UKK. Šest dílů se k nám vezlo až z Liberce vlakem (Dosty, dík!). Ostatní už z různých trafik nebo po jednom z bazarů.


Příští měsíc už určitě uvidíte i nějakou knihu!
Co máte nového vy?

7 komentářů:

  1. Pěkná hromada přírůstků, docela vám závidím. =D Mně za celej březen přibyla jen jediná knížka, A Blink of the Screen od Terryho Pratchetta, jinak nic. Duben bude každopádně lepší, přece jen mám narozeniny... =D (A krom toho si patrně sama koupím druhej svazek Loki: Agent of Asgard, protože to je něco, co prostě musím mít...) =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narozeninové měsíce jsou nejlepší! :-D
      A Pratchett poměrně tématická knížka k nedávným událostem. :-(

      Vymazat
  2. Pááni, to je bomba, já jsem spíše na beletrii, ale když u vás vidím ty komiksy, tak mě to tak hrozně láká, hlavně ten Marvel, ale nějak jsem se ještě neodvážila začít, bojím se, že se nebudu orientovat, přítel komiksovky pouze v nějakém zfilmovaném či seriálovém provedení, já bych se posunula ráda dál, tak uvidím, opravdu mě na to hrozně lákáte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to vážně poprvé, co se nám neobjevila nějaká nová kniha. Minulý měsíc toho bylo dost. :-)
      Naprosto chápu, ta orientace není nejlepší, ale vesměs se to dá vše najít na netu (pokud chceš začít třeba konkrétní postavou), popřípadě ten Ultimátní komiksový komplet je v pohodě. :-)

      Vymazat
    2. Pokud chceš poradit, kde začít s Marvelem, dej vědět. Fakt to není vůbec složité =).

      Vymazat
    3. Moc děkuju, já zatím pokukuju po těch UKK, k těm postavám mě přivedl víceméně přítel a filmy mě hrozně chytly, ale je mi jasné, že to jsou přeci jenom trochu jiné světy, a když jsem si pak zpětně něco hledala, komiksům to úplně neodpovídalo, ale protože mě jednotlivé postavy baví, chtěla bych zkusit i tuto formu :)

      Vymazat