sobota 17. ledna 2015

Psané slovo #7

Zkouškové a komiksy. Takhle by se dal dvěma slovy vyjádřit první měsíc roku 2015. Nejen, že jsme tento rok neoficiálně prohlásili za "komiksový", taky se nám to zatím celkem daří. Pravdou je, že zatím jsme rozšířili hlavně sbírku našich UKK komiksů. Máme ještě rozjednaných pár obchodů. ale i tak jsme na čísle 15 UKK. Podotýkám, že nám moc nejde o ten obrázek, co vznikne, když jich máte plný počet. Sháníme to, co nás zajímá, co nás baví. Nejvíce se zajímáme o X-men (především Wolverine). A třeba nakonec zjistíme, že nás zajímají všechny. Já momentálně dočetl Spider-man: Smutek, Verča zase Wolverine: Zrození. No, mám sice rozečtenou Noční hlídku (a není vůbec špatná), ale co se dá dělat.



Takový komiks je totiž ve zkouškovém velmi vítaným zpestřením. Jelikož se k mému studiu váže přečtení několika desítek (možná stovek) knih, tak vždycky nemáte náladu na to přejít z knihy na knihu, i když úplně jiného rázu. A snad se to v tomto duchu ponese až do konce roku a dál. Komiksů není nikdy dost. Já si momentálně budu ke komiksům dávat ještě fyziologii, protože mě na začátku února čeká zkouška. Nebude to jednoduché, ale s tím, že mám na to přes dva týdny čas, bych to mohl nějak zvládnout. Chybí vám ještě nějaká zkouška? Nebo máte hotové před termíny a užíváte si volného ledna? (ha-ha)


Pokud jsme někdy chtěli dát eshopu Megaknihy šanci, tak už to neuděláme. Jejich podvod na zákazníky s Pekelnou knižnicí byl posledním hřebíčkem do rakve. Nikomu nic nepřišlo, jen prázdná slova v podobě omluvy, o kterou jim ale nikdo nestojí. Je pravdou, že ta nabídka byla podezřelá hned od začátku, ale znáte to. Nestihli jsme si ji koupit předtím, byly jiné výdaje. A teď se naskytla příležitost. No, příště budeme chytřejší a hlavně rychlejší. A nejsme jediní, komu se to vymstilo. Ať už z řad komiksových nadšenců nebo blogerů.


A mimochodem, trochu jsme stěhovali. Takže na první fotce můžete vidět "komiksovou" knihovnu, kterou budeme rozšiřovat závratnou rychlostí (prostě jak to půjde). Do toho si střihnu nějakého Březinu, Gellnera či Wolkera a panu doktorovi u zkoušky budu vykládat něco o sbírce Wolverinova těžká hodina. Aspoň bude mít nějakou změnu.

4 komentáře:

  1. Já si letos moc volna neužiji, poslední zkoušku mám naplánovanou až na konec zkouškového :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš jak já. 5. února fyziologie. :D Nejsi v tom sama. Ale i tak, nějaký relax být musí. :)

      Vymazat
  2. Já mám bohužel taky vše rozplánováno na dlouho :/
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  3. super, tak se můžete přidat do komiksového maratonu (rozjede se to od února u mě a Vojty)

    OdpovědětVymazat