pondělí 9. ledna 2017

Psané slovo #18

Nenapíšeš článek, dokud nepřečteš nějakou knihu. Respektive nedočteš. I tak bych se mohl vymluvit na to, proč je tu zase tak dlouho ticho. Je to ale úplně jedno, prostě se nechtělo psát. A číst. Předevčírem jsem se začetl do druhého dílu Prachmistrů (rozečteno asi měsíc), což mi trochu vrátilo víru v to, že ještě číst umím. Navíc je to kvalitní série, nemůžu se dočkat, až se dostanu k závěrečnému dílu. Mám u toho stejný pocit jako u čtení Eriksona nebo Sandersona. Prostě skvělá fantasy. Teď ještě dočíst Yorrana, Arthase a seznam bude čistý. Ale hezky postupně, hlavně se nenutit.



Možná se na blogu budou více objevovat články a "recenze" na hry. Po koupi ps4 se z nás stali profesionální hráči a máme okamžitě potřebu ostatní poučit o tom, jak je to správně. Když pominu ten první smyšlený důvod, tak to bude hlavně proto, že to prostě baví. Ať už se bude jednat o jakoukoliv platformu, bude to tady. Nejspíš v nějaké samostatné sekci, kde se ti, které to bude zajímat, na to můžou pak mrknout. Nebude z nás herní blog, ale trochu to smícháme. Ať to tu žije. Knihy jsou pořád tím hlavním tématem, ale nebudou jediným. Ale tak to vlastně bylo i teď. 


Bilancovat nad minulým rokem se mi moc nechce, statistiky jsou hezká věc, ale k čemu by to bylo. Blog navštívilo tolik a tolik lidí, článku bylo tolik a tolik. A v novém roce blog navštíví zase nějaký počet lidí a články taky nějaké budou. Tolik k bilanci. Na rok 2017 máme naplánovaných pár deskoherních událostí a možná dojde i na knižní sraz (ten tu dlouho nebyl). Sice se hezky scházíme na valašských deskohraních, ale na pokec o knihách tam moc nedochází, není čas, hrajou se deskovky a povídá o všem možném. A to je taky fajn.

V plánu je teď (kromě dočítání) taky dokončení Prachmistrů, pořád mi uniká nový Esslemont, další Mistborn a tak dále. Recenzovat několikátý díl čehokoliv asi nebudu, ale v nějakém podobném článku jako tento se třeba rozepíšu o tom, jaké knihy byly. Teď je třeba dodržet to, co jsme si předsevzali, tak uvidíme. Kdyby byl víkend, napíšu něco o tom, jak je skvělé, že je venku -15° a člověk si může zalézt pod deku s knížkou a tak, ale je pondělí, začátek pracovního procesu, takže jsem ráno málem umrzl a fakt nerozumím tomu, jak to na té Zdi a v dalších zimních krajinách dávají. Br!


1 komentář: