pátek 17. dubna 2015

Co si chceme přečíst #5


Kurt Busiek, Timothy Truman a spol - Kolosání Conan
Kolosální Conan vychází přímo z původních povídek tvůrce Conana spisovatele Roberta E. Howarda (Dcera pána mrazu, Bůh v míse, Věž slona, Síň mrtvých, Darebáci v domě, Nergalova paže) a každou si bere za základ vlastního románu. Na Howarda je velmi obtížné navazovat, ale Kurtu Busiekovi, který nad celou sérií držel dohled, se to skvěle podařilo a všichni příznivci slavného barbara budou určitě víc než spokojeni. 
Vyjde koncem června u nakladatelství Comics Centrum. Výtisk je třeba si objednat.


George R. R. Martin - Potulný rytíř
-anotace zatím není známa :-)-
Vyjde v květnu u nakladatelství Crew

Fredrick Backman - Babička pozdravuje a omlouvá se 
Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyspělá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je ohromně čilá, i když tím myslí, že jim přijde bláznivá. 
Elsa je jiná než ostatní. Nemá jiné kamarády než babičku, ale jí to nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou. 
Vychází v červnu u nakladatelství Host


Martin D. Antonín - Kladivo na čaroděje: Pekelná šleha
Když se dáma vašeho srdce ocitne v nesnázích, uděláte pro její záchranu cokoliv. Riskujete život, sjezdíte světa kraj, spřáhnete se s ďáblem – a když zoufalství dostoupí vrcholu, přeleze přes něj a ještě si pořádně povyskočí, najmete si tým Felixe Jonáše. Je to banda magorů, to jistě – ale kdo jiný vám uvěří a pustí se do hledání dívky nakažené experimentálním magickým retrovirem? Jistě ji najdou. Možná i zachrání. A když budete mít štěstí, vaše milovaná vám tu záchranu jednou odpustí. 
Naděje přece umírá poslední... a kdyby něco, Walter ji odborně oživí.

Vyšlo u nakladatelství Epocha

3 komentáře:

  1. Na Babičku se těším úplně šíleně. Doufám, že bude alespoň z poloviny tak dobrá jako bručoun Ove. :) Jen škoda, že už to nebude dostupné na Světě knihy. :/
    Na Ságu se nechystáte? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě úplně zapomněla, že má Babička vyjít, až dnes jak jsem se koukla, se mi to připomnělo. :-D Doufám, že to bude dost dobré, anotace se mi zamlouvá snad víc než u Oveho.
      Sága - určitě jo, ale nejspíše ne v nejbližší době. :-)

      Vymazat
  2. Z tohoto výběru se těším na Martina a na Babičku, vážně moc a stejně jak Tiw doufám, že to bude alespoň trochu stejně dobré, Ove mě maximálně okouzlil, takže bude těžké to překonat nebo vyrovnat :)

    OdpovědětVymazat