pondělí 26. května 2014

Polička po poličce...

Jak to vlastně v naší knihovně vypadá? Odpověď na tuto otázku najdete v tomto a v dalším článku. Rozhodli jsme si to spravedlivě rozdělit. Já napíšu o veškeré fantasy, kterou máme, a Verča se zase zaměří na druhou stranu knihovny, kde je beletrie, nějaká ta detektivka a podobně. Časem bych možná o něčem takovém udělal i video, ale nebudu předbíhat. Dnes tu je článek.


Co jiného by mohlo být na první fotce. Malaz. Respektive dva Malazy. Pro každého jeden. K tomu i dvakrát třetí díl v angličtině. Nejsme divní, jen ho máme moc rádi. K tomu tam pak straší další skvělá kniha. Cesta králů od Sandersona. Možná se dočkám toho, že mi nějaké díly této série budou kupovat moje děti. Deset naplánovaných dílů a teprve má vyjít druhý. Kdo na to má jako čekat? Vedle Cesty je pak ještě Vyjednavač. Abych citoval Verču - výtečná kniha.


Píseň ledu a ohně asi není třeba nějak představovat. Další povedená série, nutná výbava každého, kdo má rád fantasy. Vlevo od ní se ještě krčí první díl Meče pravdy, který jsem na GR označil jako "neidentifikovatelný BDSM román". Uvidíme, jak si bude stát další díl. Až se ovšem rozhoupeme si ho koupit.


Tato polička patří hlavně Warcraftu, Diablu a Asterionu. Všechno jsou to výborné "série", Asterion je ještě k tomu český počin. Této četby jsem nikdy nelitoval. Mám rád Warcraft, mám rád Diablo. Jak na PC, tak v knihách.


Naše prozatímní sbírka Warhammeru. Určitě se bude do budoucna ještě hodně rozšiřovat. Minimálně o sérii Zabíječů. Ale i o ostatní knihy. Každým dalším dnem zjišťujeme, že série Warhammer je hodně rozsáhlá a knih opravdu není málo. To je dobře.


Tohle je takový mix české tvorby (kromě Jack Ludlowa, který se tam nějak objevil) a gamebooků. Chybí zde ještě Noční Klub 1, který si tu leží sám na jiné polici.


Krasavec, jako úplně nový.


Naše sbírka Tolkiena, spousta knih po dvou kusech. Ale kdo by měl to srdce se jich zbavit, že jo? 


Star Wars, vedle toho jedna krásná pohádka a zbytek čistokrevná manga. Na pohled je tahle police hrozně hezká. A když se jí začnete probírat, je to ještě lepší.


V naší knihovně nesmí chybět Drizzt. V žádném případě. Tato série je jedna z těch nejlepších, co jsem kdy četl. A to ji ještě nemám ani dočtenou. Pak jeden obrovský sborník, pár povídek a první díl Pajzlíků.


Ne moc oblíbená série Podzemí, která se ovšem mně celkem líbila. Aspoň mě to nutilo si koupit další díl, což se nedá říct u další knihy Magická loď. Třeba na to někdy dojde. Imajka je kořist z antikvariátu, vyměnili jsme to za nějaké jiné knihy. 


Kromě vypůjčeného prvního dílů kompletní série Zaklínače, Skyrimu a pár povídek Martina. Ještě jeden kousek ze série DragonRealm od Knaaka.




A na závěr ještě naše komiksová sbírka. Zatím pořád ve výstavbě, chybí toho spousty. Ale už se to pomalu kupí.


To už s knihami moc nesouvisí, ale v krabici je velká sbírka Čtyřlístků, na ní leží staré Pevnosti a vedle zase Star Wars magazíny. Tím bych to asi uzavřel, protože se nám krátí čas a za chvilku jdeme na nové X-Many. Tak si užívejte začátek týdne.

5 komentářů:

  1. úctyhodná sbírka. přesně tohle "drahokamové" vydání Pána prstenů máme doma taky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím adoptujte mě! Už jenom kvůli Imajice :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je fantastická sbírka knih. Hned bych ji brala také. A řeknu ti, teď v květnu jsem objevila Drizzta a uchvátil mě. Jen škoda, že Domovina není k sehnání, tak mám jen ty dvě pokračování :)

    OdpovědětVymazat
  4. úžasná zbierka :) g. martina vám závidím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Také bych jednoho dne chtěla mít takovou sbírku fantasy knížek! :)

    OdpovědětVymazat