středa 2. prosince 2015

Co si chceme přečíst #7


Steven Erikson: Spratek
Ano, vydejme se s ne zrovna bystrým, zato nesmírně sebevědomým kapitánem Hadriánem Sawbackem - jenž se povážlivě, ale ne tak docela, podobá jistému Jamesi T. Kirkovi - a jeho posádkou složenou z krásných žen, nepříliš schopných mužů a nafukovacího doktora na palubě hvězdné lodi třídy Vpřed Spratek, na řadu bezstarostných, téměř katastrofálních a neskutečně bláznivých dobrodružství „nekonečnou rozlohou mezihvězdného prostoru"... Autor oceňované Malazské Knihy padlých převedl svou celoživotní lásku ke Star Treku do chytré, vynalézavé a ohromně zábavné knihy, v níž lidstvo zkoumá vesmír pro dobro všech druhů, přičemž se se svou vyspělou technikou chová jako slon v porcelánu. Spratek není pouze vtipnou parodií, ale také láskyplně nactiutrhačnou poklonou celému žánru rozmáchlých vesmírných dobrodružství.

Vychází dnes u nakladatelství Talpress.


Marc Silvestri, Brian Haberlin a další: Witchblade 
New Yorská policejní vyšetřovatelka Sara Pezziniová se stává nositelkou tajuplného artefaktu zvaného Witchblade. Artefaktu, který má podobu rukavice – smrtící a velmi mocné. Je zbraní schopnou měnit svou strukturu, chránit svého nositele a dokonce jej i léčit. Zároveň je prostředkem k udržení vesmírné rovnováhy.
Witchblade si jako svého dalšího hostitele vybrala právě Saru. Propůjčila ji nadpřirozené schopnosti, které Sara využívá v boji proti zlu, ale i samotná Witchblade má své vlastní záměry. 

Vychází v prosinci u nakladatelství Comics Centrum.

Joker: Oslava 75.let výročí
Galerie batmanovských padouchů je početná, ale Joker je ze všeho rozhodně nejslavnější a provází Temného rytíře věrně už po víc než sedmdesát let. Barvitý a chaotický zabiják slouží celou tu dobu jako dokonalý kontrast pro ten černý a nehybný monolit, kterým je Batman. Je neodmyslitelnou součástí Batmanova světa, dává hrdinovi vyšší cíle a strašlivé zlo, kterému je třeba čelit.
Tenhle ušklíbající se maniak je stejně vyšinutý jako Mad Hatter, stejně chytrý jako Riddler a stejně úskočný jako Penguin. A Batmana zná líp než kdokoli jiný.

Vychází 14.12. u nakladatelství BB Art.

Jo Nesbo: Půlnoční slunce
Opět sedmdesátá léta minulého století, tentokrát však na dalekém severu Norska. Opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce, jejíž obyvatelé jsou příslušníky laestadiánského hnutí, které jejich životy svazuje přísnými pravidly. Desetiletý Knut a jeho krásná, čerstvě ovdovělá matka Lea, zastávající funkci kostelníka a zvoníka, nedostudovaný teolog Mattis a šamanka Anita. Záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů, ale na lovce vůbec nevypadá, dokonce ani nemá pořádnou pušku. Nechce se mu ovšem nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást.

Vyšlo u nakladatelství kniha ZLÍN.

Žádné komentáře:

Okomentovat