čtvrtek 29. října 2015

Právě vyšlo: Úsměv

Pokud jste ještě nezaregistrovali nadanou autorku Rainu Telgemeier, je určitě nejvyšší čas to napravit. V češtině u nás vyšly hned dva komiksy pro mládež - Drama (CooBoo, 2015) a Úsměv (Paseka, 2015). 
Raina je obyčejná holka s obyčejnými problémy. Tedy do okamžiku, kdy následkem pádu přijde o - přední zuby! Takový úraz by dal pěkně zabrat každému, ovšem v případě dospívající teenagerky se chybějící chrup rovná naprosté tragédii. Chudák Raina si musí projít strašidelnou cestu po dentistických ordinacích, šperkovanou nejroztodivnějšími zubními náhradami, chirurgickými zákroky, rovnátky a obličejovými postroji. Kamarádky nemají pro její novou vizáž moc pochopení, ale co teprve tomu řeknou kluci!

Citlivý i humorný grafický román Úsměv, založený na skutečné životní zkušenosti autorky, patří k tomu nejlepšímu, co může současná komiksová tvorba dospívajícím čtenářům a čtenářkám nabídnout. Získal mimo jiné Eisnerovu cenu, tedy "komiksového Oscara", a ocitl se na samém vrcholu žebříčku bestsellerů deníku New York Times.

--------------
Datum vydání: 19.10.2015
Formát: 145 x 205
Počet stran: 224
Vazba: vázaná

Komiks zakoupíte na stránkách nakladatelství Paseka.

4 komentáře:

  1. Komiks o vyražených zubech? To by mě zajímalo už jen proto, že se mi stalo úplně přesně to samý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podivné, evidentně se to přihodilo hodně lidem. :D
      Na komiks bude také brzy recenze a soutěž. :)

      Vymazat
    2. Takový běžný úraz, že? :D Mně naštěstí pomohla celkem obyčejná rovnátka a velmi trpělivý ortodontista. I když jsem si na tu díru musela celkem zvyknout, trvalo asi dva a půl roku, než se mi ty zuby srovnaly. Možná ještě někde mám fotku :D.

      Vymazat
  2. Vypadá to hodně zajímavě. Zvláště pro mě, jelikož já jsem rovnátka měla :)

    OdpovědětVymazat