čtvrtek 6. srpna 2015

Co nového v knihovně - červenec 2015

Za první "prázdninový" měsíc nám toho přibylo do knihovny poměrně dost. A samozřejmě mimo jiné přibyla i samotná knihovna. Pořídili jsme si totiž dvě nové, protože nám pomalu začalo docházet místo a nechtěli jsme už knihy cpát všude, kam se dalo.



Bílá smrt je kniha o legendárním odstřelovači. Koupili jsme ji společně se Seržantem v místním knihkupectví. Občas není naškodu zajít si něco jen tak koupit a neobjednávat z internetu, kvůli nižší ceně. Přes e-shop jsme pak ale koupili Koniáše, Predátory a Lháře. Všechny tyto knihy jsme zakoupili se slevou jako poškozené a paradoxně jediným poškozeným kusem je ta, která byla nejdražší. Díky nově navázané spolupráci s nakladatelstvím Paseka jsme obdrželi Alif, neviditelný a Literární spolek Laury Sněžné. Od nakladatelství Epocha nám zase přišla novinka Franty Kotlety, Lovci.


Všechny tyto knihy nás i s poštovným vyšly na dvě stovky. To vše díky Lucce, která nám napsala, že v jejich knihkupectví vyprodávají staré knihy z edice Pevnost po pěti korunách, zašla nám je taky koupit a pak poslat. Ještě jednou moc díky!


Hned ze začátku měsíce jsme využili akci na ComicsPoint, kde měli vybrané komiksy s 50% slevou. Objednali jsme si druhý díl Superman: Pro zítřek , Fury MAX a tři knihy Alana Moore - Top 10 a Smax (který se k tomu váže). Kromě toho jsme si přes Comics burzu na facebooku zajeli ke komiksákovi z vedlejšího města a koupili Strážce. No a poslední zakoupený komiks byla Biotopie, kterou jsme podpořili na Startovači před nějakou dobou a opravdu vyšla. Nového Hellboye nám samozřejmě zaslalo Comics Centrum a Jelita s Ekonomixem jsou takové jednohubky od nakladatelství Paseka.


Toto už by se mělo počítat téměř do měsíce srpna, ale protože jsme vše získali v rozmezí 31.7-1.8., zařadím to zde. Mourrison je návrat do školních lavic a pochází z antikvariátu.Yorran je "nová" česká fantasy od Jana Dobšenského, také z kampaně na Startovači. Koralinu v angličtině a Stíny nad Ulldarem od Markuse Heitze (znáte Trpaslíky?) jsme nalezla ve swapu s Křehkou Figurkou, o kterém si možná taky ještě něco v budoucnu přečtete. :)


Na závěr nesmím zapomenout na Kolosálního Conana, který právě v červenci vyšel z tiskárny. Ani po těch pár měsících téměř tří tisícové investice nelituji. Je to neuvěřitelná nádhera a doufám, že si někdo z vás (třeba díky fotočlánku) knihu pořídí taky (Šárko, ještě jednou díky za pořízení Pekelné knižnice!).

6 komentářů:

  1. Tak tolik nových knih mi za měsíc přibylo naposledy...nikdy :D Velká závist! :) Jsem zvědavá, jak se bude líbit Literární spolek - mně se líbil moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme na to dva, takže aspoň malá omluva pro to množství. A taky už jsme si celé věky nekoupili nic nového do bytu (kromě zmíněné knihovny) :D.
      Literární spolek už jsem přečetla a líbil se mi moc! A kdyby tam nebyla ta pseudo-erotika, klidně bych dala nejvyšší hodnocení. Recenze je tady http://www.ctemeoba.cz/2015/07/literarni-spolek-laury-snezne.html

      Vymazat
  2. Tak to je mazec. Já mám teda nové jen tři komiksy - Conana, Smax (za ten tip díky :D) a nový díl TWD. Chci si ale co nejdřív koupit "Ohniboje".

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné přírůstky. :) Jsem zvědavá, co řeknete na Lháře. Už delší dobu po něm pokukuji.
    Kolosální Conan je nádherný, ale tuším že by to nebylo nic pro mě. Za to Hellboy to je jiná! :D Fakt hned jak jsem viděla ten článek, jsem věděla, že ho musím mít. A ještě, že jsem si ho pořídila. Teď už se všude prodává za 3 200 (dokonce i Dobrých knihách).
    Jinak jsem si dnes zašla do antikvariátu pro Srdce impéria (naštěstí to tam ještě bylo). Tak doufám, že mě to nezklame. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééj, Lhář! Ten bol skvelý :)

    OdpovědětVymazat
  5. Som veľmi zvedavá, čo poviete na knihy Bílá smrt a Literární spolek Laury Sněžné :) Obe sú skvelé, aj keď každá iným spôsobom.

    OdpovědětVymazat