úterý 2. června 2015

Želvy Ninja poprvé v Česku!

Známe je všichni. Známe je ale doopravdy? Leonardo, Rafael, Michelangelo a Donatello se v Čechách proslavili jako hrdinové kresleného seriálu pro děti. Původní komiks Želvy Ninja, určený dospělým, ale u nás vychází až teď. Generaci dnešních třicátníků přenese zpátky do doby bez tabletů a dálkových ovladačů a jejich děti se s želvami poznají rovnou v podobě, která obrovský fenomén odstartovala.

Původně vznikly Želvy Ninja jako undergroundový komiks pro dospělé. Vymysleli si je „doma na koleni“ mladí talentovaní umělci Kevin Eastman a Peter Laird, kteří si v té době na tisk prvního sešitu půjčovali tisíc dolarů a distribuci do obchodů museli řešit sami. Kreslené příběhy o čtyřech antropomorfních želvích mutantech a jejich učiteli Mistru Třískovi si záhy oblíbila řada čtenářů a všimli si jich i filmoví producenti. Ti „Želvy“ přizpůsobili dětským divákům a zahájili tak jejich vítězné tažení celým světem a napříč generacemi.


Želvy Ninja u nás budou vycházet čtvrtletně. Celkem je v plánu 40 dílů a pokud je sesbíráte všechny, vytvoří vám v knihovně parádní obrázek. Komiksy si můžete předobjednat přímo v eshopu nakladatelství Comics Centrum nebo je najdete v některých trafikách a knihkupectvích 

Scénář a kresba: Kevin Eastman a Peter Laird
Překlad: Hana Studeničová
Počet stran: 160 barevných
Vazba: brožovaná s matným lakem

PRVNÍ DÍL K DOSTÁNÍ OD 2. ČERVNA!

3 komentáře:

  1. Už se na to hrozně těším! :) (pošťačka si dnes dává nějak na čas)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím, že je budeš mít už dneska. :) A jsem ráda, že jsi do Želv šla! :D

      Vymazat
  2. Vypadá to parádně, ale počkám na knihovnu. :-)

    OdpovědětVymazat