pátek 26. června 2015

Co nového v knihovně - červen 2015

Za červen nám do knihovny přibylo celkem 27 nových knih a komiksů. Zajímavé tentokrát je, že jsme nedostali ani jeden recenzní výtisk (ne že by to u nás teda bylo tak znatelné, ale jeden nebo dva kusy se každý měsíc našly :)). Na fotkách není kniha Babička pozdravuje a omlouvá se, která si momentálně hoví na nočním stolku mojí mamky v Ostravě. 



Největší položkou nejsou vlastně nové knihy. Sedm kusů je pořízeno v bazaru naší knihovny (jedná se tedy o vyřazené knihy a mají poškozené obaly, hřbety a hlavně na sobě mají ty nalepené písmena a razítka). Dvě dobrodružné a Mistr Kampanus pocházejí z antikvariátu. Každá z těchto deseti knih nás vyšla na 10Kč.


Další jsou pak dvě knihy z Levných knih - Nebra a Zajíc s jantarovýma očima. Byly koupeny záměrně jen pro chvíli, kdy jsem čekala ve škole na chodbě, než bude mít David hotovou zkoušku. Zkouška nakonec byla hotová rychle a já se nedostala s Nebrou dál, než na 60 stranu. A pokračovat neplánuju (nejspíš už nikdy).
O poznání příjemnější jsou dvě výhry. Box s trilogií Milénium vyhrál David přímo u Hostu při nějaké facebookové soutěži. Krev na sněhu jsem zase vyhrála já u Martinus.cz při soutěži na Instagramu. 


Poslední velkou položkou jsou komiksy a dárky k narozeninám. První díl Kůstka, rozdělený na dvě knihy, byl přílohou Pevnosti. Kromě toho jsme v trafice odchytili taky obě nové UKK. Želvy Ninja jsme nakonec objednali přímo z e-shopu Comics Centrum. No a Vrána je úlovek z facebookového bazaru. Vlastnili jsme ji v paperbacku, ale asi nemusí ani psát, že ty hardcovery se s tím nedají vůbec srovnat a za ty peníze to opravdu stojí.
Ostatní už jsou narozeninové dárky. Davča dostal osmý díl Death Note od Šárky, Na ostří čepelí (první díl Koniáše) od Majdy. Omnibus Captain America a první díl Hellboy in Hell už jsou dárky z kruhů domácích. 


Kromě tohoto jsme si ještě před pár dny zašli do knihkupectví a koupili Babička pozdravuje a omlouvá se.  A to bude nejspíše vše. :-)

Co nového jste si pořídili vy? Máte něco stejného?

4 komentáře:

  1. Krásné přírůstky :) Hlavně ten pěkný box s Miléniem závidím. Mám doma knihy jen v paperbacku a to zdaleka není tak pěkné. Krev na sněhu mě hrozně láká, jsem zvědavá, jak se mi bude zamlouvat Nesbo bez Harryho :) Gratuluji k výhrám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsme měli paperback a opravdu se to nedá srovnat. Tu investici do Milénia určitě doporučuju!
      A já ještě nečetla vůbec nic s Harrym Holem, takže k tomu přistoupím úplně nezaujatě. :D

      Vymazat
  2. Teda, to je zase pořádná hromada knih! :) Já mám za červen pouze jednu novou knihu, ale nevadí :) doma mám totiž spoustu ještě nepřečtených knih, tak se k nim třeba konečně dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, tak to já nemám tak silnou vůli, abych nechtěla nové knihy, přestože máme doma spoustu nepřečtených. :-D Jednou se na všechny dostane.

      Vymazat