neděle 7. června 2015

3x Minirecenze: Talbot, Mignola, Nečas


Byan Talbot - Pohádka o zlobivé kryse
Toto je komiks, kterému bych ráda věnovala samostatnou recenzi. Bohužel napsat ji by nebylo nic snadného, protože snadný není ani příběh uvnitř. Zabývá se složitou problematikou zneužívání dětí a také tím, co se může stát, když se někdo vzepře. Nemyslím si, že by se jednalo o čtení pro mladší, i mě ten doslov docela vyděsil. Skvělý, skvělý, skvělý a smutný komiks.

Hodnocení: 5/5



Mike Mignola, Ch. Golden - Baltimore: Chapels of bones
V pořadí se jedná už o čtvrtý díl série (obsahuje The Infernal Train #1- #3 and Baltimore: Chapel of Bones #1- #2.), ale to vůbec nevadí. Lord Henry Baltimore je naprosto jasnou postavou Mignoly. Temný, děsivý, toužící po pomstě. Celý příběh vlastně začíná po první světové válce, kdy Evropu zaplavila vlna nemrtvých upírů. Co víc potřebujete vědět? Spousta krve, napínavý příběh a parádní kresba. 

Hodnocení: 5/5


Ondřej S. Nečas - Kladivo na čaroděje: Kruté stroje (#3)
Nakonec kniha, opět něco z českých luhů a hájů. Kladivo na čaroděje je opravu skvělá série, bohužel knihy jsou opravdu tenoučké, proto bude pravděpodobně kompletní recenze třeba na dva díly dohromady. Třetí knihu si vzal na starost Ondřej S. Nečas. Nikdy jsem od něj ještě nic nečetla (pokud si dobře pamatuji) a po stylu Pavlovského mě příběh trošku překvapil. Prakticky je to detektivka okořeněná troškou démonů, ovládajících stroje. Delší dobu jsem se nemohla začíst. Kniha má skvělou atmosféru, není ale tak svižná a vtipná jako předešlé díly. Nakonec však palec nahoru. 

Hodnocení: 3/5

2 komentáře:

  1. ahoj, zajímavé minirecenze. Nasdílíš je prosím na Facebook na stránky "Recenze knih a audioknih" ? Umístíme ji pak na timeline. Pokud se Ti naše stránky budou líbit, tak klidně můžeš sdílet recenze pravidelně. Moc děkujeme. Správce stránek Honza Šik

    OdpovědětVymazat