neděle 17. května 2015

Co se dělo v sobotu aneb Moraváci v Praze

Konečně nám to vyšlo. I když se to neobešlo bez problémů (páteční dvě zkoušky nám trochu nabouraly program), tak jsme nakonec vyrazili aspoň na jeden den, abychom se podívali do nakladatelství Comics Centrum a následně potom na Svět knihy. Byla to pro nás úplná premiéra. Ráno budíček v 03:40 a večerní návrat domů po 23:00. I přes to jsme ale přijeli zpátky nadšení, spokojení a šťastní. Dobře jsme si popovídali, seznámili se s novými lidmi a máme spoustu nových knih a komiksů. Za nás to byla skvěle vydařená akce.



O tom, jak jsme hned ráno dorazili do Comics Centra, abychom se viděli s lidmi, kteří stojí za velkou spoustou komiksů (mimochodem výborných komiksů), se rozepíšu až v příštím článku. Ono si totiž samostatný článek určitě zaslouží. Jen bych podotkl, že naše cesta byla trochu spletitá, párkrát jsme se ztratili a pak se zase našli. Prostě Moraváci v Praze. Nakonec jsme ale tohle dobrodružství zakončili úspěchem. A stálo to za to.


Když jsme dorazili na svět knihy (kde jsme mimochodem měli odvoz, protože jinak bychom tam asi ani netrefili), vyfasovali jsme jednodenní čestnou vstupenku (tímto děkujeme všem zúčastněným, díky kterým se k nám ty vstupenky dostaly) a pak už nám nic nebránilo vejít dovnitř. Bylo to trochu jako ve velkém skleníku. Moc vzduchu tam neměli, ale člověk si po nějaké době zvykl. K čemu se otravovat dýcháním, když je všude tolik knížek. O polovině nakladatelství jsme ani nevěděli, že existují a jejich názvy si už zase nepamatujeme. My jsme šli na jistotu k těm stánkům, u kterých měli pro nás zajímavé knihy.


Takovýmto stánkem byla například fantastická Epocha a Fantom Print + Brokilon, kde jsme trávili nejvíce času. A nejen my. Seznámili jsme se s novými lidmi a potkali staré známé. Vcelku dost času jsme strávili prostým postávání a povídáním, následným odskokem na kafe, prohlídky zbytku výstaviště a pak zase hezky do toho fantasy koutku. Tam nám bylo nejlépe.


Navíc jsme si koupili zbrusu nové vydání Vlčího věku, zúčastnili se jeho křtu a nechali si ho i podepsat. I když jsme knihu ještě nečetli, nic nám nebrání v tom, abychom ji podpořili. Navíc když křest probíhal takovou netradiční formou. Byla tam sranda, dozvěděli jsme se spoustu věcí o autorovi a jeho díle a konečně viděli, jak takový křest knihy může vypadat. Tady u nás ve Valašském Meziříčí se totiž něco takového děje jen jednou za tisíc let.


Nakonec jsme si z veletrhu odnesli celkem hromadu knih. Berte v potaz, že jsme to pak vezli dalších 350 kilometrů domů vlakem. A to na fotce není ještě papírová taška s věcmi od Comics Centra. Ale zvládli jsme to, dorazili jsme domů v pořádku a dnes už tu máte report. Aspoň ten z naší strany. Protože když člověk zažije takovou akci, má pak hned spoustu chuti do toho mít na blogu živo. Nejen kvůli knihám, kterých je všude okolo spousta, ale taky kvůli těm lidem. Zdravíme všechny, se kterými jsme včera měli možnost pokecat nebo se aspoň viděli. :) A o té ranní návštěvě si povíme zase příště.

8 komentářů:

  1. Vílí kruhy jsem si vzala na cestu do vlaku. Jinak je Svět knihy moc povedená akce (já byla letos poprvé a koukala na všechno jako na zjevení) a vy jste si to určitě pořádně užili. Pěkná kupička knížek. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Útok Titánov a Dragonrealm sú rozhodne najlepšie :D Ale inak akcia bola strašne fajn, rozhodne ak budete mať všetci v budúcnosti možnosť tam zájsť tak chodte! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem to sice letos nějak nestihla, ale vypadá to skvěle, tak snad příští rok. :) Podepsané Vílí kruhy závidím, já si budu muset počkat na křest. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já byla na Světě knih až dnes, ale jsem nadšená. Paráda.

    OdpovědětVymazat
  5. Na Svět knihy bych se chtěla jednou podívat, ideální by bylo, kdyby mi to vyšlo už příští rok, protože ty zážitky, co ostatní píší... já si to také přeji zažít! Přeji si setkat se blogery a poznat tak nové tváře a nakoupit nové knihy, přestože jsem v knihkupectví za tento rok nechala víc, než za celý svůj život, ale vážně moc bych se na Svět knihy chtěla příští rok podívat. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Velká škoda je, že je Svět knihy těsně před výplatou, jinak bych tam nechala majlant. =D
    A svět je malý, když se potkávají autoři mých oblíbených blogů s mou nejlepší kámoškou (Lilith z Borderlands - ta zrzavá cosplayerka). =D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s tím vstáváním jste to měli celkem veselé, já jsem si se svými čtyřmi hodinami spánku taky moc nevyskakovala. Těch nakladatelství tam bylo opravdu spoustu, ale to by člověk musel mít plné hrsti energie navíc a obraceč času, aby je všechny byl schopen obejít. :) Nejlepší na tom všem asi stejně bylo to potkávání lidí. Jsem ráda, že jsme vás s Terkou nakonec našly, byli jste poslední na našem pomyslném seznamu, koho jsme nepotkali... :) tak příště zas

    OdpovědětVymazat
  8. Mě to tak štve, že jsem nemohla dorazit taky. :/ Alespoň že jste si to užili. :)

    OdpovědětVymazat