neděle 5. dubna 2015

Kolosální Conan - 1264 stran

Dnešní článek je vlastně takové nalákání na naprosto úžasnou knihu - respektive komiks. My už jsme si svůj výtisk koupili, ale protože pořád není jistí, že opravdu vyjde (ač tomu pevně věříme), chceme to rozšířit mezi co nejvíce lidí. Kolosální Conan opravdu dostává svému jménu, protože se jedná o 51 komiksových sešitů v jednom. Umíte si to představit?

/zdroj: comicbookresources.com/


Vydání Kolosálního Conana opět záleží na lidech. Comics Centrum má nejnižší hranici 300 výtisků. Pokud se do 15.5. aspoň těch 300 zaplacených objednávek skutečně objeví, Conan půjde do tisku. Pokud ne, všem se vrátí zaplacená částka. Více méně jako to třeba funguje na Kickstarteru. To je fér, ne?

Kolosální Conan vychází přímo z původních povídek tvůrce Conana spisovatele Roberta E. Howarda (Dcera pána mrazu, Bůh v míse, Věž slona, Síň mrtvých, Darebáci v domě, Nergalova paže) a každou si bere za základ vlastního románu. Na Howarda je velmi obtížné navazovat, ale Kurtu Busiekovi, který nad celou sérií držel dohled, se to skvěle podařilo a všichni příznivci slavného barbara budou určitě víc než spokojeni. 


Ačkoli já třeba nejsem žádný obrovský fanda Conana, stejně budu ráda, když komiks bude u nás doma. Zmeškali jsem Sin City, nakonec i Pekelnou knižnici Hellboye (u těch už nezbývá nic jiného, než koupit v angličtině), tohle už si ujít nenecháme. Můžete to brát jako investici do budoucna - kdyby se stalo, že vás komiks omrzí, tohle zboží není nikdy problém prodat dál. Ale tahle varianta snad nehrozí. :-)

Vazba:
- šitá knižní vazba s matným potahem
- zlatoražba na titulu a hřbetě
- červený kapitálek
- červená stužka

Scénář: Kurt Busiek, Timothy Truman, Mike Mignola
Kresba: Cary Nord, Tomás Giorello, Greg Ruth, Dave Stewart a další
Obálka: Frank Frazetta
Překlad: Jan Kantůrek
Počet stran: 1264 barevných

Tak šiřte Conana dál mezi známé!


4 komentáře:

  1. Pekelná knižnice se dá ještě objednat za krásných 2.499 Kč ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekelnou knižnici budeme kupovat v originále. :)

      Vymazat
    2. a kde se prosím dá ještě objednat pekelná knižnice? děkuji za odpověď

      Vymazat
    3. http://komiksy.heureka.cz/hellboy-pekelna-kniznice-kniha-prvni-mignola-mike/

      Dobré knihy doporučuji. :-)

      Vymazat