sobota 14. února 2015

3x Minirecenze: Vaughan, Rieber, Miller

Faktem je, že psát samostatné recenze na jednotlivá UKK, nemá cenu. Proto další minirecenze patří právě těmto komiksům. Pokud je člověk nesbírá, ale čas od času něco přečte, je fajn zjistit, které za to opravdu stojí. Dneska to bude docela silná trojka.


Brian K. Vaughan - Doctor Strange: Přísaha (47)
Doktor Strange je kouzelník, mág, říkejte tomu jak chcete. Všechny komiksy, ve kterých se objeví, opřede taková zvláštní atmosféra. Stejně je tomu tak i v Přísaze, ve které se dozvíte něco o jeho životě před magií, o superdoktorské dráze, o nejposvátnějším pravidlu -zachraňovat životy za každou cenu. Ale nenechte se zmást, Strange totiž není (nebo nebýval?) tak úplně kladnou postavou. Jelikož se jedná o jedno z posledních čísel první šedesátky, možná na něj ještě narazíte v trafice. Nenechte si ujít!

Hodnocení:5/5


FrankMiller - Daredevil: Zmrtvýchvstání (7)
Tady prosím o zvláštní pozornost, protože Daredevil je pro mě vůbec jednou z nejlepších postav Marvelu. A Miller mu dodal opravdu pořádný šmrnc. Že je komiks staršího data (což se projevuje tedy jen na kresbě), vůbec nevadí. Zoufalství, prohra, naděje i vítězství - to vše potká jak Matta Murdocka, tak Kingpina a všechny ostatní. Ani nepříliš šťastní finále neubere (té spoustě mrtvol) na plném hodnocení.

Hodnocení:5/5


John Ney Rieber - Captain America: Nový úděl (14)
Je krátce po 11. září a Captain America vede spoustu vnitřních monologů o tom, jak už nikdo nemá víru v Ameriku, v soudržnost, naději a spravedlnost. Nic nového pod sluncem. Jeden z obsáhlejších komiksů, ale uteče jako voda a to hlavně proto, že spoustu textu budete hledat marně. Kresbu doplňují z 90% jen myšlenky a tentokrát to vůbec není na škodu. Ani přes rychlý spád se ale Rieberovi nepodařilo vytvořit tak napínavou atmosféru, jak nejspíš zamýšlel. Přece jen zbývaly tři minuty do výbuchu a já knihu klidně zavřela a konec nechala na další den.

Hodnocení: 3,5/5

2 komentáře:

  1. No Přísaha na mě teprve čeká, tak snad budu potěšen stejně jako vy. Jinak Capovy bych dal snad ještě míň, velká nuda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, mně se to líbilo, ono když si zvykneš na ty monology a vlastenecké myšlenkové pochody (nebo se přes to přeneseš),je to prostě součást Captaina. Takže za mě dobré. Hlavně kvůli ukázce té nesmyslnosti. Víc se ale těším na "Padlého syna".

      Vymazat