středa 7. ledna 2015

5x nejdelší kniha v naší knihovně

Nejspíše víte, že máme v knihovně i několik knih, které rozhodně nepřečtete za jeden večer. Víceméně je to záležitost celých sérií, ale já jsme dnes vybrala 5 úplně "nejtlustších" knížek a ty vám ukážu. V závěsu zůstává třeba Cesta králů, Imajika a další díly sérií, zmíněných níže.

5. místo - Vzpomínky ledu: Steven Erikson (Malazská kniha padlých 3)



Aby to bylo naprosto přesné,  Vzpomínky ledu se o páté místo dělí ještě s desátým dílem Malazu - Chromý bůh. Mají úplně stejný počet stránek.

4. místo - Valhala: František Novotný



3. a 2. místo - Tanec s draky, Bouře mečů - George R. R. Martin (Píseň ledu a ohně 3 a 5)



Toto je překvapení spíše pro mě, protože jsem až do teď měla zafixováno, že Tanec s draky je delší. Dávno to měl někdo ve článku a mě to tak utkvělo v paměti.

1. místo - Bídníci: Victor Hugo



I přesto, že je příběh rozdělen na dvě knihy, myslím, že by se to mělo počítat dohromady. Přece jen je to spíš lépe pro nás, číst dvě "tenčí" knihy, než jednu obrovskou. Už tak máme potíže s vazbou.

Jaké nejširší knihy máte v knihovně vy? A jak dlouho jste je četli?

11 komentářů:

  1. Ahojte :) Můj přítel má slabost pro dlouhé knihy, takže jich má fakt dost. Jakmile má něco míň jak 700 stránek, tak je to krátký :D On má v knihovně právě Hry o trůny a taky má sloabost pro Eriksona. Má tam taky Limit, což má taky skoro 1200 stránek. Moje kousky zahrnují nejdelší jen Hostitele, pak poslední díl Stmívání (což bylo moje utrpení, hrozně se mi to nelíbilo :D), a jinak má ještě něco kolem 650 stránek kniha Tricks, kterou mám z Anglie v originále. Jinak mám zhruba knihy kolem 400 stránek, což je pro mého přítele jednohubka... čte rychle strašně... nechápu, jak to dělá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj přítel má rozhodně dobrý vkus. :-) A asi to má stejně jako my. Třeba u Eriksona je těch stránek málo, kdyby byla každá kniha dvakrát delší, vůbec by mi to nevadilo (aspoň si to myslím :-D).

      A náhodou jsem Stmívání četla taky (kdysi :-D) a pro mě byl utrpení i třetí díl.. ale fakt jako mega. Ten poslední už byl fakt posledním hřebíčkem do rakve pro celou sérii.

      Vymazat
    2. Já naštěstí třetí díl nečetla a viděla to jen jako film, poslední díl byl fakt šílené zklamání, málem jsem si vykroutila oči :D A u Eriksona říká přítel to samé :D

      Vymazat
  2. U mě vede asi též Tanec s draky a Bouře mečů, dále pak Bubny podzimu (1103 stran) a Mořeplavec (1008 stran) od Diany Gabaldon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem se podívala na Bubny podzimu a série vypadá celkem zajímavě. :-D Díky.

      Vymazat
  3. U mě je to Tanec s draky - ostatní mám na čtečce, až ten Tanec jsem za vysvědčení dostala v papírové podobě (nemám nafukovací knihovnu, tak doplňuji pomalu :)). Jinak, ačkoli mám tlusté knihy ráda, jich doma moc nemám. Ale tu Valhalu bych si chtěla přečíst, patrně si ji půjčím z knihovny, a o Bídnících uvažuji. :)

    OdpovědětVymazat
  4. U mě je asi nejtlustší Kingovo Svědectví s 1056 stranami. Píseň ledu a ohně jsem sice četla, ale doma je nemám. Teď na mě z těch tlustších knih čeká Murakamiho Kronika ptáčka na klíček a 1Q84. To má snad nějak kolem 700, ale Murakami se čte celkem pomalu, takže mi na chvíli asi vydrží :)

    OdpovědětVymazat
  5. Docela mě překvapilo, že žádný Malaz nemá 1000 stran. Přitom to jsou takové bichličky. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja osobne síce dlhé knihy mám rada, ale vždy by som najradšej bola už na konci a vedela, ako to dopadne a stále nie som a som z toho deprimovaná :D Samozrejme, pri krátkych knihách - ktoré sa mi páčia - je to naopak. Najradšej by som ich čítala týždne a zhltnem ich za deň. Takže u mňa to je ťažko... :) Inak krásna zbierka ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju knihy. Bídníky bych si ráda zase někdy přečetla. Která byla nejtlustší nevím... Bible, Dekameron....

    OdpovědětVymazat
  8. Na to, že se všechny moje knížky vejdou do jedný poličky, jsem docela překvapená, že jsem to dotáhla na druhý místo...a doufám, že časem přibude i to třetí.

    OdpovědětVymazat