úterý 20. ledna 2015

3x Minirecenze: Waid, Loeb, Jenkins

Další várka minirecenzí. Tentokrát to budou čistě tři komiksové komplety, protože si ve zkouškovém krátím čas čtením právě těchto komiksů. Nejsem žádný komiksový znalec, ale konečně se postupně začínám orientovat. Vyzkoušel jsem celkem kritizovanou Fantastickou čtyřku, Spider-Mana a oblíbeného Wolverina. Je mi jasné, že pokud to nemáte doma, asi těžko to teď začnete shánět. Ale kdybyste někdy natrefili na nějaký starší kus, hodí se vědět, který za to stojí.



Mark Waid a spol. - UKK Fantastic four: Nemyslitelné (22)
Mít za kmotra svého dítěte vašeho úhlavního nepřítele, to není zrovna nejlepší nápad. Bohužel, naše fantastická rodinka neměla jinou možnost. A teď za to zaplatí. Fantastická čtyřka versus Victor Doom. Návštěva pekla, starých známých a velké dilema mezi vědou a magií. I tak by se dal tento díl charakterizovat. Každý člen čtyřky dostane svůj prostor, ale nejvíce si přijdou na své fanoušci Mr. Fantastica. Kdo jiný by se totiž zdráhal vůbec uvěřit tomu, že magie existuje?

Hodnocení: 3,5/5


Jeph Loeb, Tim Sale - UKK Spider Man: Smutek (25)
Můj první komiks se Spider-Manem. Proto nebudu komentovat nějaké zasazení či dobu, kdy se příběh odehrává, protože neznám souvislosti. Jen vím, že tohle je taková vzpomínka na Gwen, se kterou Peter Parker chodil. Kromě téhle (díky bohu ne až tak romantické) zápletky jsou tu taky Spider-Manovy souboje se starými i novými nepřáteli. Do toho soukromý život Petera Parkera, který je snad ještě složitější než ty zmiňované potyčky. Není to sice ten nejakčnější komiks, ale přesto měl něco do sebe. Mezi těmi vybuchujícími planetami je to příjemné spestření.

Hodnocení: 4/5


Paul Jenkins a spol. - UKK Wolverine: Zrození (23)
To nejlepší nakonec. Wolverinův život od útlého mládí až k jeho samotářskému životu. Po Starým dobrým Loganovi asi to nejlepší, co nám UKK nabídl. A pokud to mám říct jednoduše, tohle je takový opačný případ toho Logana. Místo starého Wolverina tu máme mladíka, který o svých schopnostech netuší a ani sám život mu v tom nepomůže. Tak si říkám, proč se mi ze superhdinských komiksů nejvíce líbí ty, kde toho zase až tak moc superhrdinského není.

Hodnocení 5/5

4 komentáře:

  1. Taky bych si ráda nějaký přečetla, ale já jsem hnidopich mě vadí, když nevím ty pravé souvislosti všeho se vším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna v komiksech od Marvelu bys tomu musela zasvětit úplně všechno. :D Neboj, i když jsou to různé příběhy, tak se to dá pochopit a postupně to do sebe zapadá. Tady je složité začít "od začátku", protože toho spousta není přeloženého. Určitě by si v tom časem našla nějaký systém, toho se neboj. :)

      Vymazat
  2. Toho Wolverina bych si chtěla pořídit, navíc Wolverina jsem žádnýho ještě nečetla, ale filmovýho Wolverina jsem si fakt oblíbila :)
    http://fantasy-maniak.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jen do toho. Komiksový Wolverine je skvělý! :)

      Vymazat