pondělí 22. září 2014

Zajímavosti ze Sin City

- Komiksová série Sin City začala vycházet už v roce 1991. U nás se o její překlad postaralo nejdříve nakladatelství Crew (1999) a poté Comics Centrum (první vydání 2005, druhé vydání 2014).

- Ve městě Záhřeb (Chorvatsko) existuje noční klub, který se jmenuje Sin City. Samozřejmě pod tímto názvem můžete najít klubů spoustu, ale pouze u tohoto je neonová cedule úplně stejná jako originální komiksové logo. Možná právě proto už nefungují jejich webové stránky a podnik už nemusí fungovat.

-  Filmy Sin City jsou až doposud považovány za nejpřesnější převod komiksu na plátno. Dokazují to téměř totožné scény, které dávají pocit, že je pouze rozpohybováno samotné obrázkové políčko. 


- Kromě klasických komiksových knih vznikl i jeden obří projekt. Všech sedm dílů pohromadě v jednom velké svazku - to je Big damn Sin City. Před nedávnem českou knihu zrealizovalo nakladatelství Comics Centrum, kdy si vydání ovlivnili sami čtenáři. Zaplatit knihu museli předem a po dosažení hranice 300 kupujících šla kniha do tisku. Celkově bylo nakonec prodáno přes 800 ks. Kurva velký Sin City si ještě můžete zakoupit na několika českých e-shopech, ale musíte počítat s opravdu kurva velkou přirážkou (v řádech tisíců). Kdo zaváhal, musí teď připlatit. 


4 komentáře:

  1. Ještě teď se mlátím, že jsem si ho nepředobjednala :D

    OdpovědětVymazat
  2. zajímavé zajímavosti :D kurva velky sin city bych chtela ale za ty prachy ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono když pomineš tu "sběratelskou hodnotu", pořád je to sedm knih v jedné. Takže to cenově vychází skoro úplně stejně jako když si koupíš každou zvlášť. :-)

      Vymazat