neděle 13. července 2014

Psané slovo #1

Pamatujete na psané slovo? Na starém blogu jsem si tuhle rubriku celkem oblíbil, tady v ní chci pokračovat. I když v tom teď už nejedu sám, blog máme společně s Verčou (Q.ee). Ale to vůbec nevadí. První díl psaného slova jsem si schovával na dobu, kdy to tu dáme konečně trochu do kupy a začneme pořádně přispívat. Neříkám, že tu bude každý den něco, ale dlouhým odmlkám, jaké byly v minulosti, už se chceme vyhnout. Taky bude práce získat zpět čtenáře, kteří si zvykli na naše samostatné blogy. Ale na všechno je dost času. Budeme rádi, když si nás budete číst i tady, společně.



Málokdy tu půjde o něco jiného, než o čistokrevnou a dobrou fantasy. Ta tvoří asi 80% naší četby, takže se s tím musíte smířit. Rád recenzuji i knihy, které nejsou moc známé (třeba poslední recenze Kladivonoš). Můžu s klidem napsat, že některé """fantasy""" bestsellery leckdy takovým knihám nesahají ani po kotníky. Samozřejmě se tu najdou i slabší kousky, ale i ty mají své kouzlo. A na řadu přijdou i zvučnější názvy jako Kolo času, Píseň ledu a ohně a určitě se budeme chtít vrátit a zavzpomínat si na Malaz. Ten už se v knihovně třese na to, až ho budeme číst podruhé. V místnosti, kde máme knihy, můžete najít spoustu různých věcí. Většina z nich nám sice moc nepomáhá vytvořit důvěru v náš věk, ale to je celkem fuk. Když ony ty Mega Bloks World of Warcraft jsou tak povedené...


Taky by mě celkem zajímalo, jestli se najde někdo další, kdo čte tento typ knížek a jehož blog nemám zatím v hledáčku. Rád bych si takhle početl i z druhé strany, takže pokud se takovýmto knihám nebráníte, klidně o sobě dejte vědět. Bude to fajn. Po dvou letech jsem dělal čistku blogů, které pravidelně sleduji. Polovina z nich nefungovala, a další dvě čtvrtiny se rozdělily na neaktivní a "sem tam žblebt". Tímto bych uzavřel asi nejnudnější psané slovo v historii, ale bylo to nutné zlo. Bylo třeba říct něco do nového začátku, který (k naší radosti) už proběhl. Snad to bude ve stejném tempu i pokračovat.


14 komentářů:

  1. To je hezké, jak máte blog společně a dohromady, prostě to člověka pohladí po duši, protože úplně cítí tu Vaši lásku (asi ta věta nedává smysl :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezká věta, i kdyby nedávala smysl. :D Děkujeme :)

      Vymazat
  2. Jsem rád, že jste zpátky se společným blogem. Taky jsem dělal čistku blogů, které nejsou aktivní nebo je z nějakého důvodu už nečtu. Nevím jak postoupím s Písní ledu a ohně, ale pokud budete dělat nějaké společné čtení Malazu tak bych se rád přidal. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, čistka proběhla. Teď musím vyhledat blogy, které budou stát za to číst. Některé tam samozřejmě zůstaly, ale spousta jich byla neaktivních... Společné čtení Malazu je dobrý nápad. To si nechám v záloze třeba na zimní měsíce, mohl by na to být i čas. :)

      Vymazat
  3. Vítejte opět v blogosféře! Jsem rád, že opět budete aktivní a já si budu moci ve volných chvílích opět nějaký ten váš článek přečíst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I v nevolných chvílích! :D A díky za přivítání. Aktivní budeme, máme spoustu sil a nápadů. :) :D

      Vymazat
  4. Líbí se mi, že máte společný blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zatím se ani nehádáme, kdo a kdy dá článek. :D Snad nám to tak zůstane. :)

      Vymazat
  5. Je to super, že máte blog do hromady. :) Těším se na tu hromadu článků, co zde jistě budou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budou, aspoň zatím se nám to hezky daří. A díky Verči máme i hezké fotky. :D :)

      Vymazat
  6. Jsem moc ráda, že jste nezmizeli a rozjíždíte společné blogování. Fantasy mám hrozně ráda a u vás beru inspiraci na to, co si mám přečíst. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezmizeli, to by nás časem hodně mrzelo. :) A jak jsme to teď rozjeli, zase nás to pořádně baví. To je super, aspoň vím, že recenze na fantasy nepíšeme jen pro sebe. Je tam velká spousta knih, které sice nejsou známé, ale stojí za to. :)

      Vymazat
  7. Všichni jsem rádi že jste zase zpět, chyběli jste nám :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy nám taky. Jak jednou člověk začne, těžko se pak přesává nebo pauzuje. :D

      Vymazat