středa 18. února 2015

Co si chceme přečíst #3


Vladimír Šlechta - Tajemství Morie
Od války o Prsten už uběhlo sto dva let. V Grondoru zuří protielfské povstání a trpaslíci si chtějí vzít doly v Morii – třeba i silou. Schyluje se k další zničující válce.
Krajem, který dosud netuší o hrozící katastrofě, se proplétá skupinka uprchlíků. Skládají střípky informací, získávají důkazy, mluví se svědky starých událostí. Postupně odhalují děsivé tajemství.
Vyšlo u nakladatelství Brokilon.

Mike Mignola - Ú.P.V.O.: Žabí mor
Při přestřelce v jisté tajné laboratoři unikne obří spóra a vypukne žabí mor. Agenti Úřadu paranormálního výzkumu a obrany mají plné ruce práce aby zastavili šílence, který se snaží dokončit plány na zničení světa, započaté mnichem Rasputinem v knize Hellboy 1: Sémě zkázy. Poprvé se v této knize Ú. P. V. O. ujal sám Mike Mignola psaní dalších příběhů svých fantastických hrdinů a poodhalil roušku jednoho z jejich největších tajemství – původ Abea Sapiena.
Vychází v březnu u nakladatelství Comics Centrum (víme, že to vyjde!:))

Eric Powell - Goon: Samej průšvih
-secret information-
Vychází v dubnu u nakladatelství Comics Centrum (a to vyjde určitě!)

Anthony Ryan - Píseň krve
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od útlého dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec byl rytířem krále Januse, panovníka sjednocené říše. Vélinovo rozhořčení, že ho otec zbavil jeho práv a v pouhých šesti letech ho nechal na prahu Šestého řádu jako nalezence, nezná mezí. Během pobytu v řádu se navíc doslechne podivné zvěsti o své matce, na niž si téměř nevzpomíná. Postupně také odhaluje důvody, které jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Ale jedna pravda je důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, která změní nejen říši, ale také celý svět.
Vyšlo u nakladatelství Host.

Co si chcete přečíst vy?

6 komentářů:

  1. Ještě na tenhle seznam přidat Jméno větru a budu spokojená. :3
    Jinak doufám, že se vám bude Píseň krve líbit. Ale jsem si tím docela dost jistá. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to zatím kupovat nebudeme, Dája nečetl ani první díl.. :-( Takže to nechám až na někdy. A na tu Píseň se opravdu těším. :-)

      Vymazat
  2. Parádička, po Písni krve mé srdce taky touží..:)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Píseň krve se taky chystám :) Jsem na to moc zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  4. Z tohoto jsem si zatím objednala je to Ú.P.V.O. Goona vůbec neznám, ale pomalu se do komiksů dostávám, tak třeba jednou. :3 Píseň krve teď vidím všude, jestli to je fakt tak dobré jak se píše.. no narozky mám za měsíc. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Píseň krve a Tajemství Morie bych si taky ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat