středa 21. ledna 2015

Co si chceme přečíst #2

Nový rok je tady a zase se začíná prodlužovat seznam knih, které vyjdou a budeme je chtít číst. Pořád ještě máme resty u spousty knížek, které byly vydány v loňském roce. Na druhou stranu si říkám, kdybych to chtěla tak moc číst, už to čtu. Takže se třeba k dalšímu dílu psaného The Walking Dead dostanu až bude správná chvíle. Teď se podíváme na to novější.


Zaklínač: Skleněný dům | Paul Tobin, Joe Querio
První díl nové komiksové série ze světa Zaklínače. Geralt potkává rybáře, jehož mrtvá a vražedně nebezpečná žena ovládá tajemný dům se zdánlivě nekonečným množstvím prázdných pokojů. Zdá se, že to je jen další práce pro zaklínače.. jenže dům skrývá za každým rohem nějaké nové děsivé překvapení a tajemství.
Vychází v únoru u nakladatelství Crew.

Zámek a klíč: Koruna stínů | Joe Hill, Gabriel Rodriquez
Ve třetí knize série se nad Klíčovem začínají stahovat temná mračna a mrtví intrikují proti živým. Kulišák si na pomoc v pátrání po klíči k černým dveřím povolá armádu stínů, která je odhodlána zlikvidovat každého, kdo se jí postaví do cesty..
Vychází v březnu u nakladatelství Comics Centrum

Ocelové srdce | Brandon Sanderson
Den, kdy osmiletý David Charleston vstoupí se svým otcem do banky, mu jednou provždy změní život. Svět už několik let není takový,jak jej známe- s příchodem zářící rudé hvězdy jménem Kalamita se začali objevovat Výjimeční, superlidé, kteří se postupně stali vládci planety..
Vychází v únoru u nakladatelství Talpress

Svět ledu a ohně | G. R. R. Martin, Elio Garcia
Tato nádherně ilustrovaná kniha - obsahující více jak 170 barevných maleb vytvořených speciálně pro ni - nabízí vyčerpávající vylíčení historie Sedmi království, včetně všech dějinných zvratů, vzrušujících bitev, hořkého soupeření a odvážných povstání, které předcházely událostem Písně ledu a ohně a televizního hitu HBO Hra o trůny. George R. R. Martin se o její psaní podělil s Eliou M. Garcíou, jr. a Lindou Antonssonovou, zakladateli vyhlášené fanouškovské stránky Westeros.org a pravděpodobně jedinými lidmi, kteří znají svět Západozemí stejně dobře jako jeho vizionářský stvořitel.
Vychází v lednu u nakladatelství Talpress

Chystáte se některou z knih číst taky?

11 komentářů:

  1. Komiksy moc nečtu, ale Martina ani Sandersona si rozhodně nenechám ujít! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, ten komiks se Zaklínačem vypadá taky skvěle, hned si to musím přidat na svůj seznam toho, co přečtu v rámci komiksového maratonu! :)

    OdpovědětVymazat
  3. AAAawww ten nový Martin! ach ta cena :D a na Sandersona jsem zvědavá, mám doma ale slovenské vydání, má neuvěřitelně krásné zpracování a obálku a nemohla jsem už vydržet :D

    OdpovědětVymazat
  4. Už se těším na tu sumičku, kterou utratím za Svět ledu a ohně =D

    OdpovědětVymazat
  5. Na Ocelové srdce se moc těším. Vůbec jsem nevěděla, že to vyjde takhle brzy, takže díky za info. Každopádně ta obálka ... achjo, asi si vytisknu ty zahraniční. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Achjo on to bude paperback ... :D

      Vymazat
    2. Něco se Talpressu povedlo, něco ne.. :-D

      Vymazat
    3. Tiw - a najlepšie tú slovenskú :3 dáš do obalu a je to :D

      ...inak na Svět ledu a ohně som tiež zvedavý, len tá cena...

      Vymazat
  6. Tá obálka Sandersona je hrozná. Teda videla som aj horšie, ale videli ste tú našu?? To je jedna z vizuálne najdokonalejších kníh, aké som kedy videla :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož ale my to nechceme číst slovensky! Tak co dělat? :-D
      Mistborn má taky strašnou obálku, ale pořád to ten obsah převažuje.. takže to určitě zvládneme i u téhle knihy.

      Nebo s Tiw vymyslíme jiný obal a bude!

      Vymazat
    2. Hej začínám o tom už docela vážně uvažovat. Až na Cestu králů se mi nelíbí nic (možná ještě Vyjednavač)! :D

      Vymazat