sobota 24. ledna 2015

Co nového v knihovně - leden 2015

Znáte to, když si po vánocích říkáte "mám toho na čtení spoustu, v lednu nebudu nic kupovat a něco si ušetřím!". U nás šetření nakonec proběhlo tak, že jsme koupili rovnou 26 knih a komiksů. Chcete vědět jaké?



Začneme tou největší položkou a tou je 14 dílu UKK. Pár dílů už máme doma tak půl roku, nikdy nás to nechytlo natolik, že bychom museli mít nutně všechny (ani 1602). Zlom nastal, když jsme po hledání ve všech trafikách v Ostravě konečně našli díl Starej dobrej Logan, který je prostě tak dobrý, že jsme komiksů chtěli víc. Na rovinu můžu napsat, že všechny za to nestojí. Ale když sáhnete po jakémkoli dílu Wolverine, tak chybu neuděláte.


Komiksy ale ještě nekončí. Minulý rok jsme si od CC pořídili první tři díly Sin City v hardbacku. K naší smůle se mezitím vyprodal čtvrtý, kterého ještě bylo poměrně dost. Ale protože Comics Centrum je prostě nejlepší nakladatelství s nejlepším přístupem, jeden hardback čtvrtého dílu nám odložili a poslali společně s recenzním Zámek a Klíč 1 (dokonce po nás ani nechtěli platbu předem :-)).
O tři sešitovky Before Watchmen jsme taky rozšířili svou malou sbírku.


Knihy. A tentokrát jen jedna čistě fantasy - Oceán na konci uličky od Neila Gaimana. Sehnali jsme ho od Šárky z blogu O čteníSedm let v Tibetu je krásná kniha, kterou jsem četla už strašně dávno. Dostali jsme ji ze soukromé knihovny babičky Davči. Mám z toho velkou radost a těším se, až bude ta pravá atmosféra na druhé čtení. Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton je milá pohádka, která neurazí ani příliš nenadchne. Recenzi najdete tady. Dvě Foglarovky jsou úlovkem z bazaru na facebooku. A Ohnivou bránu jsme si donesli z antikvariátu včera. Podle všeho to bude něco, co navazuje na události popsané v komiksu 300.


Co jste si v lednu pořídili vy?

11 komentářů:

  1. To je zase komín nováčků do knihovničky! :) Já jsem si zatím v lednu žádnou knížku nekoupila, ale asi si půjdu nějakou pořídit - odměna za zkoušky :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda! To si nějakou určitě kup.. aspoň za ty zkoušky. Nejlepší odměna. :-)

      Vymazat
  2. Foglarovky...takové instantní balení krásných vzpomínek na dobu, kdy mi bylo tak devět :-) nejradši bych si je přečetla všechny znova, obzvlášť v tomhle fešným vydání

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je tak trochu sbírám. Když se někde objeví kusy, které mi chybí, tak je to jasná volba. :D :)

      Vymazat
  3. No paráda! :) Já už jsem si žádnou knížku dlouho nepořídila. Mám jich ještě dost nepřečtených a nemám možnost je kupovat. Naštěstí. :D Tak jsem si řekla, že až budou všechny přečtený, což do léta až pojedem do česka asi stihnu. Takže budu nakupovat jak divá. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Takových krásných úlovků... hlavně závidím tu úrodu komiksů :D

    OdpovědětVymazat
  5. Veru nepohrdla by som ani jednou z nich :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera! :) Moje lednové skóre je zatím jen jedna kniha, ale po zkouškovém to nejspíš rozjedu ve velkém, abych se trochu odměnila za ty nervy :D

    OdpovědětVymazat