pondělí 21. července 2014

Zombie z Marvelu

Jméno Roberta Kirkmana je všem určitě známé z komiksové série (popřípadě seriálu a knih) The Walking Dead (Image comics). Protože má zombíky prostě rád, dostal je i do Marvelu a každý z oblíbených hrdinů je teď postrachem živých lidí. Ale těch živých zase tak moc nezbylo. Tento díl UKK najdete pod číslem 41.
Marvel Universe je nakažen a ze superhrdinů se stala hrozba číslo jedna. Navzájem se infikují, požírají a plení svůj svět. Nálada je na bodu mrazu, k jídlu už toho moc nezbylo a za kousek nezkaženého masa by klidně vyměnili kus vlastní nohy. Pořád však zbývá malá skupinka, která by mohla svět zachránit. A taky Silver Surfer!
Spojením scénáře Roberta Kirkmana a kresby Seana Phillipse (kterého třeba můžete znát díky komiksům Hellblazer nebo Batman) vznikla série s obrovským potenciálem. Tentokrát je to text/překlad, který příběh zazdil. Ono to prostě zní divně, když na sebe navzájem volají "Iron mane, Hulku, Spidermane!". V originále se aspoň nemusí nic skloňovat. A celkově... ubrečený Spiderman?

Zombie z Marvelu jsou ale skvělá oddechovka s rychlým spádem, která se bude líbit každému příznivci utržených hlav a čouhajících střev. Kniha obsahuje originální sešitovky 1-5

Hodnocení: 4/5

Robert Kirkman/Sean Phillips, UKK: Zombie z Marvelu, nakladatelství Hachette Fascicoli (rok vydání 2013, orig. 2012)

3 komentáře:

  1. Už jí mám taky doma. Odebíráte všechny díly nebo jen některé? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš vlastně někoho v trafice, že? :-D Máš výhodu! Kupujeme jen některé. :-)

      Vymazat
    2. Jo berou je výhradně pro mě a ještě nějakýho kluka. :D Ale kupuju poctivě za plnou cenu :D

      Vymazat