středa 30. července 2014

Co nového v knihovně - červenec 2014

Další měsíc, další várka knih. Tentokrát se můžete těšit na rekapitulace nákupů z Neoluxoru, Levných knih a Dobrých knih. Kamenné obchody tento měsíc zaostávají, protože jsme se rozhodli celý měsíc nevyjít z domu. No dobře, tahle to není, ale v dnešní době už by to nebyl žádný problém. Přece jen, když člověk přijde do kamenného obchodu a vidí, jak se ke knihám lidé chovají, chuť na nakupování ho přejde. Já vím, ani eshopy nejsou svaté, ale máme s nimi možná lepší zkušenosti, než s klasickými obchody. Doba je uspěchaná a plná ohnutých rohů u těch nejlepších knížek.

Ale nebudeme plakat nad rozlitým mlékem, radši se podíváme, co nám teda za ten červenec v knihovně přibylo. Jako první zmíním pohádku Ledové království, kde jsou prostě obrázky z filmu a k tomu nějaký ten text. Ale celkově je to moc hezká, milá kniha. Jako další je na řadě knížka, kterou budete otvírat pořád dokola, dokud ji nedokončíte. Určitě všichni znáte Wreck this journal. Máme ho taky. Já do něj sice nekreslím, dopadlo by to katastrofálně, ale zase na něj můžu vylévat kafe a mám slíbené, že ho v závěru můžu hodit ze střechy. Úkolů je tam spousta, zabavíte se s ním na hodně dlouhou dobu.
Další várka byla z Levných knih. Když tam člověk narazí na Warhammer, je to vždycky svátek. Ať už je to kterýkoliv díl. A my na něco narazili. Dobře, já na jejich web nekoukám, ale mám na tom taky svůj podíl. Nějaký. Budu je číst! Tak jsme si zvětšili naši sbírku Warhammeru o další dvě knihy. Zbytek byly pak spíše knih na zkoušku, protože od českých autorů fantasy člověk nikdy neví, co čekat. Jedna kniha skvělá, druhá se pak nedá číst. Ale Holub s Galetou mě zatím nezklamali. Snad budou v tomto duchu pokračovat. Jako poslední kniha, kterou teď čte, četl, bude číst asi každý, je Ready player one. Erebos byl lepší, ale i tohle má něco do sebe.
Šestý díl Drizzta. Musím k tomu psát něco víc? Nemyslím si. Kdo četl, tak ví a chápe. Tahle série nemá chybu, řadím ji k té nejlepší fantasy, co jsem kdy četl. A to nám ještě spousta dílů doma chybí. Drizzt je prostě klasika, jedna z mých nejoblíbenějších postav vůbec. Poslední knihou je kniha komiksová. Bohužel jsme nevěděli jednu zásadní informaci. Darkblade je takové komiksové shrnutí všech knih o Malusovi, které si teprve chceme přečíst (máme za sebou první díl). Takže komiks musí hezky počkat, než zhltneme celou sérii. Je to škoda, protože vypadá více než skvěle. Tolik k červenci, uvidíme, jaký bude následující měsíc. Čekají nás (i knihovnu) velké věci. Tak snad to všechno zvládneme.

3 komentáře:

  1. Ready Player One jsem akorát dočetla a myslím, že je to pecka. :) Jinak Wreck this journal už mám taky, konečně! :D Snad to nebudu kazit..:D A k Drizztovi..to je prostě jednička pro mě..:)

    OdpovědětVymazat
  2. Samé parádní kníhy... Ledové království se mezi nimi doslova vyčnívá :D Ale je zlaté :)

    OdpovědětVymazat
  3. Samé lepší kousky koukám :) A musím říct, Drizztovi jsem také přišla na chuť. Četla jsem jen Domovinu, ale už jsem si přála ostatní díly k narozeninám, tak mohu zvesela číst dál :)

    OdpovědětVymazat