pátek 10. března 2017

Hráčovo okénko 2

Horizon Zero Dawn. Tak nějak bych ten dnešní článek uvedl. Velmi očekávaná hra, která sbírala plusové body a ocenění ještě předtím, než vůbec vyšla. A musím tomu dát za pravdu. Jsem někde v polovině příběhu, 30. level, nejtěžší obtížnost. Není to jednoduché, lidé i stroje mě zabijí prakticky jen špatným pohledem a bez úhybů či úskoků tam není možnost přežití. Mimo jiné je to taky vizuální zážitek ze země za pár tisíc let, kdy se civilizace vrátila k primitivnímu (primitivnějšímu) stylu života, ale jejich okolí zůstalo tak trochu hi-tech. Proto si na procházce s lukem a šípem musíte poradit s několika tunovým železným kolosem, který střílí z kanónu plazmatickou látku. Na svých cestách potkáváte a sbíráte střípky z minulosti (díky zařízení zvané focus si je můžete prohlížet a poslouchat). Není nic, co bych této hře vytkl. Zatím.



Metal Gear Solid. Na těchto hrách jsem vyrostl, dělaly mi společnost už na PS1. Proto jsem neváhal s pátým pokračováním série. Kojima je mistr řemesla, jde to znát už od počátků. MGSV začíná tam, kde se Solid Snake probouzí z kómatu po útoku na jeho domovskou základnu. Po 9 letech (myslím). Celá hra je propracovaná do detailu, můžete si spravovat svou novou základnu, vyjíždíte na mise do Afghánistánu a Afriky. Potkáte staré známé (Ocelot, Skull Face) a celé je to zabalené do filmově/herního zážitku. Příběh je trochu zvláštní, ale není tam nic, co bychom nemohli Kojimovi odpustit. Za mě to byl skvělý herní zážitek a velká výzva. Uvidíme, jak si Metal Gear povede dál.


Tento kousek už jsem dohrál před nějakou dobou, ale stále je aktuální, nedávno vyšel další patch, který to měl oživit. Jedná se o Titanfall 2. Jedničku jsem nehrál, ale na druhý díl se těšil. Kampaň nebyla dlouhá, pár hodin hraní, ale o zábavu bylo postaráno. Chvilku za pilota, chvilku v titánovi, jak se vám zlíbí. Pestrá nabídka zbraní a různorodé prostředí. Od lesa až po výrobní halu tréninkových světů. Velkou součástí hry je také mutliplayer, který mě ze začátku hodně bavil. Nejvíce jsem hrál mód pilots vs. pilots, což je vlastně klasický teamový deathmatch. Ani ty titány jsem nepotřeboval. Po čase ale ze hry vymizela veškerá výzva a dlouhou dobu už jsem ji nezapnul. Třeba se to časem změní.


A protože jsme měli včera to výročí - Metal Gear Solid 3: Snake Eater 3DS! Dáme si ho ještě jednou, tentokrát ale na Nintendo. Po měsíci hledání se mi tu hru podařilo sehnat a nelituji. Jasně, ovládání je kříž, trefit se do protivníka chce hodně umu nebo autoaim. Ta atmosféra tam ale je a dýchá na vás po celou dobu hraní. Na 3DSkovou verzi je tam dost možností (kromě toho že žerete hady). Celková spokojenost, když někam vyjedu, můžu si vzít MGS s sebou. A koukat se na "zradu" The Boss pořád dokola. :))



2 komentáře:

  1. Na Horizon se hodně těším. Teď hraju Mafii III tak si další hru pořídím po dokončení. Metal Gear Solid jsem ještě žádný nehrál.

    OdpovědětVymazat