pondělí 2. května 2016

Vyměň PC za kamarády u hraní deskových her!

V pořádání akcí jsme napůl profesionálové. U nás doma se dá organizačně zvládnout tak 12 lidí, na hraní deskových her to ale není úplně ideální. Proto jsme se rozhodli založit Klub deskových her a pod jeho záštitou pořádat různé akce. V sobotu proběhlo druhé valašské deskohraní, což byla taková zkouška. Zkouška našich schopností zorganizovat trochu větší akci, nezbláznit se z toho a poskytnout všem zúčastněným pohodový zážitek. Když bychom chtěli moc, tak ještě aby na naši akci dlouho vzpomínali v dobrém. Nemohu psát za účastníky, ale jako organizátor (jeden ze dvou) jsem spokojený, unavený a rozhodně nemám v plánu s pořádáním akcí končit.


V sobotu 9:00 jsme se přemístili do prostor, kde se mělo deskohraní odehrávat (a to doslova). Místnost je po naší celkové rekonstrukci, protože ještě před pár dny to byl fotografický ateliér, ve kterém se zastavil čas. Všude prach, špína a spousta krámu. Po vystěhování, vymalování a nastěhování nábytku potřebného k takové akci, bylo konečně hotovo. Sobotní ráno ale ještě doprovázelo vytírání, škatulata hejbete se, protože bylo třeba rozmístit stoly a další vybavení. Do 13:00 muselo být hotovo, protože ten čas byl oficiálním zahájením naší akce. Nevěděli jsme, kolik přijde lidí. Událost na facebooku je fajn věc, ale spoléhat se na ni dá tak z 50 %. Mělo to pro nás být velké překvapení. Kdyby bylo nejhůř, zahráli bychom si s Márou (který u nás pravidelně hrává) Temné znamení, Zaklínače a pak šli domů. Naštěstí se ale tento scénář neodehrál.


Na akci dorazilo celkem 30 lidí. Chodilo se postupně po celý den, pár lidí dorazilo až k večeru. Byli tam mladší i starší, děti i dospělí. Pro každého jsme měli nachystanou nějakou hru, vysvětlili pravidla a mohlo se hrát. Dorazilo také pár skalních deskovkářů, s těma člověk nemá žádnou práci, jen jim tam pošle další lidi, aby si zahráli v co nejhojnějším počtu. Přes den to byl celkem mazec. Děti vyžadovaly pozornost, přicházeli další návštěvníci a hraní bylo v plném proudu. Her bylo dost, navíc ještě spousta lidí dovezlo i něco ze svého repertoáru. Když jsem se tak procházel po místnosti, kde bylo obsazených asi 8 stolů, byl to fajn pocit. Doplněný o smích, zdravou rivalitu a podrazy v Munchkinovi.


K večeru se věkový průměr akce trochu zvedl, se zúčastněnými nebyla žádná práce, protože hráli úplně samostatně. Večer jsem si k deskovkám sedl i já (pokud nepočítám hraní s dětmi, které probíhalo po celé odpoledně). Sám jsem stihl Munchkina, Dobu kamenou, Mow, Timeline, Co-mix, Hobit a Citadelu. Třešničkou na dortu bylo potom hraní Zaklínače od 02:30 do cca 7:30. Díky borcům, že vydrželi celých 24 hodin. Super. A stejně velký dík patří všem ostatním. Že přijeli, zahráli si a byli ohleduplní k samotným hrám (nic se neztratilo, nic se nezničilo). Doufáme, že se všichni dobře bavili, našli třeba i pár nových přátel a hlavně si pořádně zahráli. Děkujeme! :)



4 komentáře:

  1. Měli jste to skvěle zorganizované a už se těšíme, až příště přijdeme! Jestli někdo váhá, jestli to bude pro něj, tak vězte, že ano, protože takový výběr her se jen tak nevidí! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak skvělý nápad! Škoda že se něco takového nepořádá někde blíž mému bydlišti, hned bych taky vyrazila! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní akce! Zase jsem si zahrál s někým novým :-) Těším se, až zase na některou přijdu a hlavně si někdy musíme dát epického Zaklínače, protože i normální verzi jsme ze třech her doopravdy dohráli jen jednou :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jednou - díky! Byl to super víkend a tolik her v jednom dni jsem si snad nikdy nezahrála. Těším se na příště :)

    OdpovědětVymazat