sobota 7. listopadu 2015

Vyjde: Drak bere vše

Nakladatelství Mytago vydává dlouho očekávaný román spisovatelky Haniny Veselé, Drak bere vše - opulentní dílo, využívající kulis českého herního světa Asterion, s ambicemi oslovit nejen hráče dračího doupěte a pařany RPGéček, ale i milovníky kvalitní fantasy. V této dark fantasy přátelství jde ruku v ruce se zradou, láska znamená slabost a pomsta má lahodnou chuť. Temný příběh je obsazen množstvím charismatických postav, z nichž většina se jeho konce nedožije.

Asterion je zvláštní svět. Je to svět splněných snů i nočních můr. Vychází od roku 1999, na jeho tvorbě se vystřídalo zhruba 40 tvůrců, a obsáhl třináct herních příruček, popisujících nejrůznější prostředí a témata. Najdeme tu různá klimatická pásma, státy připomínající pozdně středověkou Evropu i Dálný východ, husté neprostupné lesy, nehostinné pouště, starobylé rozvaliny i hlubinné podmořské říše.

Hlavní protagonistkou příběhu je atraktivní zrzka, telepatka Magnólie se sexappealem a vražedným instinktem kobry královské. S tou se čtenáři mohli setkat v románu Magnólie a démon, který vydalo v roce 2012 nakladatelství Mytago.



Drak bere vše - anotace:

Magnólie – telepatka, pro niž špinavá tajemství druhých nejsou žádné tabu. Plní delikátní úkoly pro
různé pány a hojnými doušky užívá pozemských radostí.
Arcimág Zvin – její někdejší mentor a hlava všech telepatů. Málokdo ví, že kdysi nosil jiné jméno. Svou masku nesundal tak dlouho, že se pro něj život samotný stal jen hrou.
Oba již dlouho kráčí vlastní cestou, aniž by tušili, že osud je svede dohromady a navzdory vzájemným antipatiím donutí ke spolupráci. Zvinova partie je rozehrána v Thurgu, městě bílých zdí, dekadentních mágů a zdroje nesmírné moci, a vkladem nebude nic menšího než život.

„Láska je jediný řetěz, který skutečně váže.“
Hajmón, Kirbegův kat


„Ty jsi nechtěla stát se hračkou netvora?“
Zvin ke své žačce


„Zvin, ten zatracenej parchant! Přísahám, že ho zabiju!“
Magnólie o svém mentorovi


„Když se čaroděj bojí stínů, přichází jeho poslední hodina.“
Orist Zelený

Kniha bude v prodeji od 1.12.2015, se slevou si ji můžete objednat už nyní na stránkách Fantasyobchod

Drak bere vše

3 komentáře:

  1. Tak to musím kamarádovi ukázat. :) Tohle se mu bude líbit.

    Dostala jsem se na tyto stránky z databazeknih.cz přes profil uživatelky VeonikaQQ. Byl by na ni nějaký kontakt? Měla bych na ni dotaz hledeně dvou knížek, které prodává, ale až později jsem si všimla, že od dubna se tam neukázala.
    Spěchá, prosím. Chtěla jsem ty knížky pořídit na Vánoce, tak bych potřebovala vědět, jestli napsat někomu jinému nebo ne. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, určitě napsat někomu jinému, bohužel mi účet někdo "hacknul" a nemohu se přihlásit. Knihy z bazaru už jsou pryč.

      Vymazat
    2. Ou, to je nemilé. :(
      Nu, dobře že to vím. Děkuji za odpověď.

      Vymazat