sobota 24. října 2015

Na přání: Goon - Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí

Baví vás vaše zaměstnání? Máte z něj dobrý pocit, přijatelné peníze a vaše okolí je na vás pyšné? Nebo jsou vám všechny tyhle krávoviny úplně jedno? Být vymahačem ve světě, kde jsou nepřátelští rybí lidé, zombie a další prachsprostá havěť, sice není úplně reálné přání, ale aspoň se do takového prostředí můžete vydat společně s Goonem. Bude vás doprovázet taky ne zrovna mlčenlivý Franky. Ale nebojte se, s Goonem jste v bezpečí. Není to žádný prototyp hrdiny ani chlápek, co se nechá jen tak ukecat od každé ženské. Protože když už ho nějaká osloví, je mu jasné, že po něm pak něco bude chtít. A na to Goon kašle.  Číst dále.

Lákat někoho na čtvrtý díl je velmi obtížný úkol. Pevně věřím, že jste už komiksovou sérii Goon zaznamenali a taky, že jste se do toho prvního dílu pustili. Zatím jsme narazili pouze na jednoho člověka, který se rozhodl dále v sérii nepokračovat. Není to pro každého. Rozhodně to není pro milovníky upírů středoškoláků ani nesmrtelných a otravných patnáctiletých zachránců světa. 


Anotace:

Lidožravé bulvy z jiné dimenze, šílení vědci, běsnící vraždící roboti a duch vánoc minulých – ve světě Goona nic neobvyklého. Pojďte se tedy opět potulovat po Lonely Street s Goonem a s jeho kumpány, kteří brání svou milovanou část města před všelijakými pohromami a přízraky v příběhu Goon 4: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí. 
Tato kniha obsahuje tři temné, ale zároveň zábavné příběhy, ve kterých náš starý známý bojuje s hordou vraždících robotů a dokonce i se stvůrami z jiné dimenze, aby pomohl zachránit svého příležitostného spojence a přítele Dr. Hieronyma Slitinu, sužovaného temnou chorobou. Jak už to tak bývá, na své cestě má Goon mnoho překážek, které ho po sléze přivedou až do vězení na ostrově Cade. Zde nám dokáže, že žádný dobrý skutek nezůstane po zásluze potrestán. 

Scénář a kresba: Eric Powell
Překlad: Hana Studeničová
Počet stran: 160 barevných
Vazba: vázaná s matným přebalem
Rozměry: šířka: 159 mm
                  výška: 239 mm
                  šířka hřbetu: 16 mm



Goon nemá problémy. Většinou je mají lidé okolo něj. Tím nemám na mysli přátele, ale rybáky, zombie a další sympatické postavy, které se v komiksu vyskytují. Kdyby to bylo na něm, v klidu by si popíjel pivo v hospodě, sem tam si zahrál karty s pavoukem (než ho přestane bavit jeho podvádění) a do večerníčku by už byl doma a ležel v klidu v posteli. Takhle přesně to ale nevypadá. Místo toho ze sebe musí každý večer smýt kousky polomrtvých lidí, zaschlou krev nebo rybí výměšky. A ještě zachraňovat stařenu, která prostě musí chodit nakupovat po setmění. Číst dále.


Tak nad čím ještě uvažujete?

Čtvrtý díl - Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí - zakoupíte zde.

Na webu Comics Centrum můžete sehnat také všechny tři již vydané díly.


4 komentáře:

  1. Práve skúšam prvého Goona, tak uvidíme, že čo to povie. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Goona naprosto zbožňuju a držím mu palce :) Pokud to neprojde, koupím si celou sérii v originále. Ale byla by to škoda, CC se s tím krásně mazlí.

    OdpovědětVymazat
  3. Přečetla jsem první dva díly, ale bohužel mě to moc neoslovilo. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak to mě mrzí. :-/ Ono to asi není úplně pro každého, to je jasné.

      Vymazat