čtvrtek 23. července 2015

Lovci

Jak by mohla vypadat Praha v roce 2050? Kotleta má, s ohledem na aktuální téma přistěhovalců, celkem jasnou představu. Sunnitská čtvrť, Romotín, prostě multikulturní centrum. Spousta lidí různých ras a vyznání. A uprostřed toho všeho je kapitán Mlejnek a jeho adoptivní dcera Vrána.



Lovci by měli být první českou knihou (nebo teda téměř), která se dotýká superhrdinů a superpadouchů. Superschopnosti zde ale nejsou následkem žádných nehod nebo pokusů. Super může být prakticky každý, kdo má peníze, kamaráda se správným vybavením, nebo kontakty v zahraniční mafii. Podle toho taky pak vypadá ta kvalita práce. Někdo je skoro nezničitelný, někdo musí být neustále na drogách, aby svou super-sílu přežil.


Na necelých tři sta stranách se nešetří akcí a vtipem (ostatně se šetřit ani nemůže, aby byl děj nějak ukončen), kupodivu jsme uchráněni od spousty scén, které by se neměli číst na veřejnosti (nálepka do tramvaje nevhodné čtení by se hodila) a celkově náš pan Kotleta z Bruntálu posunul svou laťku úplně jinam. Správným směrem.

Kromě Mlejnka a Vrány se v knize vyskytuje celá řada důležitých postav, je tedy snad nakročeno k vícedílné sérii. Nedostudovaný rabín, párek asijských hackerů a nakonec i absolutně bezkonkurenční Zevla by mohli dostat svůj prostor. Pražské pomezí Avengers a Suicide Squad. Rozhodně doporučuji i těm, které ostatní knihy z produkce Kotleta nezaujaly.

Hodnocení: 4/5

František Kotleta, Lovci, nakladatelství Epocha (rok vydání 2015), 280 stran.


Pokud vás kniha zaujala, neváhejte si ji objednat na stránkách nakladatelství Epocha.

3 komentáře:

  1. Tak že bych to zkusila? Četla jsem od něj Hustej nářez a Perunovu krev a nein nein nein :D ani jedno se mi nelíbilo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, Hustej nářez mě neoslovil, Swingers Párty jsme ani nedočetla.. ale tohle bylo super. :)

      Vymazat
  2. Ty jo, dám mu šanci, jinak mě Kotletovy knihy nezaujaly.

    OdpovědětVymazat