úterý 19. května 2015

Tam, kde bydlí komiksy

Snad nám odpustíte ještě jeden článek o naší výpravě do Prahy. Ještě před Světem knihy jsme totiž navštívili nakladatelství Comics Centrum. Celkem dlouho už s nimi spolupracujeme, čehož jste si nejspíš všimli. Společně s nakladatelstvím Epocha je to totiž naše jediná dlouhodobá spolupráce. Jejich komiksy rádi čteme, píšeme o nich a v neposlední řadě také přinášíme novinky, které chystají. Těch bude v blízké i méně blízké době spousta, takže je rozhodně se na co těšit. Původně jsme takovýto článek v plánu neměli, ale protože návštěva Comics Centra byla naprosto skvělá, něco o tom napsat chceme.



Pro nás sice nebylo zrovna jednoduché cíl cesty najít, i když je to od hlavního nádraží kousek. Trochu jsme se zamotali, ale nakonec úspěšně dorazili do cíle. U kávy jsme pak mohli probrat spoustu věcí, které se do emailové konverzace nevlezou. Byla to totiž naše úplně první návštěva (někteří tam jsou zvyklí chodit pravidelně, vyzvedávat si komiksy apod.). My tuto možnost nemáme, protože jezdit si pro každý komiks přes 350 kilometrů by nebylo moc ideální. Ještě že existuje ta pošta (i když, i když...). Naštěstí nám hrála do karet plánovaná cesta do Prahy, takže spojit to nebyl problém. Co na tom, že byla sobota dopoledne.


Samotná prodejna je velká tak akorát, abyste se tam cítili dobře. Žádných pět místností, na které by si člověk musel vzít dovolenou, aby je prošel. Hezky vyzdobený interiér (tématicky) a k tomu knihovny plné komiksů. Na výstavce limitované edice a jedna Kurva (velký Sin City). Ze zdí na vás bude koukat Hellboy a Marv (pasujeme na pozice hlídačů, protože tuhle dvojku byste za nepřátele mít nechtěli). Prostě to všechno působí úplně jinak, než v "normálním" obchodě. Ještě aby ne, protože na všem, co je tam k dostání, má Comics Centrum obrovský podíl. Za každým komiksem je spousta práce. A spoustou práce myslíme opravdu SPOUSTU práce. Takže si toho važme.


Jinak tohle není žádný propagační článek. Prostě to tak je, a pokud se chcete přesvědčit sami, stačí se tam jít podívat. Až budeme příště v Praze, určitě si tam uděláme zastávku zase. Teď se zatím můžeme těšit na Želvy Ninja a další věci, které brzy spatří světlo světa. Určitě vám dáme nějaké info i tady, o to se bát nemusíte. Komiksům zdar a těm vydařeným zvlášť!

(Pro nepražáky - z hl. nádraží metrem na I. P. Pavlova, dále viz mapa. Ušetříte spoustu času!)

1 komentář:

  1. Štěstí, že nebydlím v Praze a moc tam ani nejezdím, protože kdyby jo, jsem ještě víc bez peněz než obvykle. Sem bych se vážně podívala... =D

    OdpovědětVymazat