neděle 10. května 2015

Knihy a komiksy vs. zombie

Dnešní článek je věnován především těm, kteří mají stejně jako já slabost pro různé druhy apokalypsy, které doprovází spousta krve a zombíků. Mohlo by se zdát, že tohle téma bude vyčerpáno během okamžiku, ale opak je pravdou. Zombie komiksů a knih je nepřeberné množství a stále vychází nové a nové. Které se mi mezi tím vším líbí nejvíc?



|The Walking Dead 
TWD (česky Živí Mrtví) zná už nejspíše každý. Rozsáhlá série komiksů "podle které" se točí i seriál. Záměrně využívám uvozovky, protože seriál má překvapivě se svou předlouhou pramálo společného. Navíc u nás už vyšlo i pět románů, které na události v seriálu tak trochu navazují. 


|´68
Komiksová série ´68 od Marka Kidwella popisuje zombie apokalypsu během války ve Vietnamu a následné doby. U nás nebyla přeložena, ale není problém pořídit si komiksy v originále. Určitě je to něco netradičního, co by vás mohlo hodně příjemně překvapit!


|Kronika konce světa
Kraťoučký příběh od Shigora Birdmana sice není úplně do detailů promyšlený (co byste také chtěli vymýšlet ve 250 stranách), ale je to překvapivě příjemná oddechovka, která se celá odehrává na území Česka - převážně v Brně. Kdo by si tedy rád přečetl jak zombie bloudí kolem ulice té a té a obchodu toho a toho (vše opravdu sedí se současným stavem), neváhejte.


|Kladivo na čaroděje
Česká série kratších knih od různých autorů. Jelikož jedna z hlavních postav - Walter - umí tak trochu oživovat mrtvé, zombíky se příběhy jen hemží.  Zejména pak kniha druhá - město mrtvých.


|Marvel Zombies
Myšlenka na zombie-superhrdiny započala ve třech číslech Ultimate Fantastic Four, na co pak navázal Robert Kirkman vlastní minisérií. Hrdinové samozřejmě nejsou bezduší hnijící nemrtví, ale jsou stále plně inteligentní a prakticky normální bytosti. Pouze mají hlad. Hlad je dožene tak daleko, že na zemi už není téměř žádný živý člověk. Co pak mají zombie jíst? 



Tohle je taková malá ochutnávka z toho, co se dá v tomto žánru objevit. Pokud budete chtít, můžu v dalším článku napsat další tipy. Určitě dejte vědět do komentářů.

1 komentář:

  1. Já určitě uvítám i další tipy, protože mě třeba právě TWD neskutečně baví! Ostatní neznám vůbec (krom Kladiva), za mě super. A vůbec jsem nevěděla, že seriál se neschoduje s komiksem. :D

    OdpovědětVymazat