pátek 27. února 2015

Hodnocení obchodů - CZPress

Už dlouho tato kategorie zela prázdnotou. Velký podíl na to má fakt, že jsme nakupovali převážně na bazarech. Dneska ale přišel balík (ano, opravdu balík! měl skoro osm kilo) z obchodu czpress.cz. A proč jsme nakupovali zrovna tady?


Určitě jste si všimli, že se poslední dobou snažíme nasbírat šedesátku komiksů, které vycházely v trafikách. Pár kousků jsme doma měli, ale než jsme si uvědomili, že je vlastně chceme mít fakt komplet, vycházelo už číslo 53. Nastal problém - jak sehnat ty ostatní?

Kdo ví jak to u Ultimátního komisového kompletu (UKK) chodí, tuší, že sehnat třeba Klan M nebo Občanskou válu je už úkol nadlidský. Lidi jsou navíc hamižní a tak komiks, za který dali v trafice dvě stovky teď beze studu nabízejí za 1000Kč a více . A když vám chybí dvacet čísel, nakupujte takhle, že.

Každopádně jsme využili nabídky, která je vložena do každého jednotlivého UKK - v případě, že vám nějaké číslo uteklo, napište na e-mail.... Napsala jsem. A sehnali nám ještě osm dílů z těch, které jsme neměli. Samozřejmě ty "raritní" už nemají ani tam. I tak nás to potěšilo, protože kupovat to po kusech je opravdu o nervy. Vytvořili jsme tedy objednávku a osm dílů + poštovné nás vyšlo na necelé dva tisíce.

Co je slabinou tohoto obchodu je právě pošta. Na stránkách vidíte, že pošta je zdarma nad 800 Kč, ale přirozeně se to netýká zrovna těchto komiksů. Pokud je chcete koupit, máte pouze jednu možnost jak si je nechat doručit a to na dobírku Českou poštou za 199Kč. Kdyby bylo více možností, nevolím ani dobírku a hlavně ani Českou poštu. Zvlášť u zásilky, která je celkem náchylná k poničení (víme jak s tím ČP zachází). 
Rozhodli jsme se tohle omezení překonat a objednávku uskutečnili. Ihned přišlo automatické potvrzení o přijetí. A od té doby nic.

Bohužel e-shop nezaslal žádné info ohledně odeslání, žádné sledovací číslo - na vše jsem se musela ptát sama (na jejich obranu byla vždy reakce blesková). Toto jsou však věci, které bych standardně očekávala u každého obchodu. Objednávku jsme odeslali 16.2. a dnes 27.2. nám byla doručena. V pořádku. 


I přes špatný komunikační systém a dlouhou dobu dodání (aspoň pro mě jsou téměř dva týdny dlouhá doba), vám pohled na osm UKK zvedne náladu a tak tyhle maličkosti nechávám stranou. Palec nahoru! 

PS: Pokud máte na prodej nějaké UKK, napiště. Pořád nám nějaké chybí! :)

2 komentáře:

  1. Děkuji za super tip, já teď do jednoho komiksu nahlédla a zjistila jsem, že jsou tak pěkné, že bych také nějaké chtěla - minimálně posbírat ty s Kapitánem Amerikou. Ale jak se znám, budu stejně nakonec shánět celý komplet. =D

    OdpovědětVymazat