sobota 27. prosince 2014

Co nového v knihovně - prosinec 2014

Tento měsíc určitě nikoho nepřekvapí, že je naše knižní hromádka podstatně větší než obvykle. Celkem 33 knih a komiksů. Dvě knihy totiž na fotce chybí.



Začneme knihami, které jsme si koupili ještě před vánoci. Městečko na dlani, Malé ženy, Rozum a cit, Život s vlky a Zajatec Kaagu jsou jeden nákup v místním charitním antikvariátu. Trilogie Černokněžník měla být původně vánočním dárkem, ale jelikož nepřišla v takovém stavu, jaký jsem očekávala, rozbalili jsme knihy už dříve. Vrána: Soumrak bohů byl listopadový Black Friday nákup u Comics Centra, ale dorazila nám až na začátku prosince. Foglarův komiks společně s Informatikou v praxi pochází z knihkupectví Nohavica, kde jsem byla krátkodobě na brigádu. A poslední Písečný muž je kniha, na kterou jsme zapomněli v listopadovém souhrnu a byla vyměněna přes facebook.


Zbytek knížek jsou vánoční dárky. Ať už ty, co jsme si s Dájou nadělili navzájem, nebo ty, které jsme dostali od ostatních (většinou dohromady).  Z Pekla je obrovský (a hlavně skvělý) komiks, který jsem už dlouho sháněla. Zaváhala jsem před rokem, když byl ještě v prodeji, ale nakonec jsem knihu našla pod stromečkem, společně s Dějinami Nového Zélandu (z edice, která se mi neskutečně líbí grafickým zpracováním) a kuchařkou o muffinech.



Z fantasy knížek je to Valhala, dva díly Kola Času, Ledový drak, Gantz 4 a Death note 6,7. Od Majdy jsme navíc dostali první díl Baklyho - Bez slitování a druhý díl Koniáše - Ostří oceli. Kromě dobrot pro nás i Jacka nám navíc nadělila naprosto boží opráskový kalendář.


Knihu Dcera sněhu jsem díky recenzi u Verči chtěla dlouho. V Levných knihách se v půlce listopadu nečekaně objevila znovu a mamka mi ji schovala pod stromeček. Rohy jsou zase žánr úplně opačný, zrovna se dostávám do půlky a mám rozporuplné pocity. Zbývá už jen srandička Kde jsou surikaty?, to pochopí ten, kdo zná našeho psa. Nicméně jde o dětskou výukovou knihu, kde se na každé straně schovává deset surikat. Ultra cute.


Nezapomeňte se pochlubit, jaké knížky jste si v prosinci pořídili/dostali vy.

11 komentářů:

  1. Páni, to je krásných knížek! :) Ty surikaty jsou naprosto roztomilé, i když bych na jejich hledání asi neměla trpělivost. :) A o sérii Kola času uvažuji. A Valhalu bych si chtěla přečíst, třebaže přiznávám, netušila jsem, že je to taková bichle - a ne že by to bylo špatně, spíše naopak, zbožňuji tlusté a dlouhé knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to váu! Toľko kníh som za jeden mesiac ešte nikdy nedostala! Inak, tá kniha Život s vlky je dobrá? Teda, ak si ju čítal :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teprve mě to čeká, ale myslím si, že nezklame. :)

      Vymazat
  3. Páni :O tomu sa ale povie poriadna "kôpka" :)
    ja by som asi najviac Červenáka a Keplera (aj keď som od neho ešte nič nečítal) a Rohy sa snáď budú páčiť, mne celkom hej...

    OdpovědětVymazat
  4. To není hromádka, ale hromada! :D Já dostala 4 knihy, všechny, které jsem si sama přála, takže jsem spokojená :))

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím, že prosinec byl opravdu plodný, u nás všech :) Takže postupně, co vám nejvíc vychválím... Dcera sněhu a Písečný muž! Super, to jsem měla loni na Vánoce a obojí jsem už četla a mám ty knihy ráda, hlavně tu Dceru sněhu, ta byla skvělá :) Malé ženy.. stále se o nich rozhoduju. Asi si je pořídím anglicky, když je to taková klasika :) Ty knihy od pana Červenáka vypadají zajímavě, neznám je, ale asi si to hned půjdu najít na databázi knih :) No a zbytek taky tak úplně neznám, tak uvidím z recenzí

    OdpovědětVymazat
  6. To je pořádná nadílka, o tolika knihách najednou se mi ani nesnilo!

    OdpovědětVymazat