středa 5. listopadu 2014

Co si chceme přečíst #1

Všimli jste si, že v poslední době vychází/vyšlo strašně moc dobrých knih? Připadá mi, že to tak je vždycky těsně před vánoci, kdy není zase tolik peněz na rozhazování a pak je celý rok relativní klid. Jsem si jistá, že nám bude trvat docela dlouho, než se ke všem knihám dostaneme - ale některé asi budou mít přednost.

Meč z kamene - Ian Esslemont
"Šedohřív doufal, že uteče minulosti. Ve Falaru si otevřel školu šermu a těšil se na poklidný život, třebaže jeho přítele Kylea vyhlídka na život mimo Rudou gardu nijak zvlášť nelákala. Bývalá pěst Malazské říše však nedokáže jen tak zmizet, zvlášť když nad ní tatáž říše vynesla rozsudek smrti. Na malazském trůně totiž sedí nový císař, jehož žere potupná porážka, kterou říše kdysi utrpěla při pokusu dobýt Korelský subkontinent."
Vyšlo u nakladatelství Talpress.

Bouřková sezóna - Andrzej Sapkowski
"Zaklínač Geralt. Muž, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný. Co se však stane, když Geralt nešťastnou shodou okolností o své meče přijde? Zaklínačské zbraně mají nejen obrovskou hodnotu, ale jejich ztráta je pro majitele zároveň obrovskou potupou. Geralt je musí získat zpátky. Co nejrychleji..."
Vychází 14.11. u nakladatelství Leonardo.

World of Warcraft 3 - Walter Simonson
"Už třetí díl komiksové série na základě neskutečně populární počítačové hry. Král Varian a jeho společníci se snaží zabránit rozštěpu mezi Hordou a Aliancí - a k tomu potřebují pomoc vůdce skřetů Thralla. Garona, vražedkyně, která se snaží o rozkol mezi oběma tábory, a která navíc zabila Varianova otce, je zpátky a stále pod vlivem vražedného kouzla. A do toho ještě zasahuje démonická skupina Kladivo soumraku, vedená tajemným Mistrem."
Vyšlo u nakladatelství Crew.

Vrána Mrtvá doba - James O´barr
"Komiks vznikl podle námětu Jamese O'Barra. Motivem spojujícím celou sérii je mstitel, který se přichází po smrti své i svých blízkých mstít. Pomstu mu umožňuje tajemná vrána, která ho provází a je mu rádcem."
Vyšlo u nakladatelství Comics Centrum

In nomine sanguinis - Miroslav Žamboch
"George Maybach Frederickson, pravým jménem Oziáš Jiří Rys, má svá tajemství, dobrodružnou povahu a pozitivní vztah k masu. Krvavému masu. Po letech strávených u britských speciálních jednotek se začíná nudit a hledá něco zajímavějšího, zábavnějšího. Dostává však jednoduchou zprávu - doma potřebují pomoct."
Vyšlo u nakladatelství Triton.

Aktivní kovy - Štěpán Kopřiva
"Vojín De Klerk byl nejdokonalejší superzabiják, kterého galaktická armáda kdy měla. Neznal nic než rozkazy, nehovořil jinak než jazykem vojenských hlášení a nezdravil civilisty jiným pozdravem než „Dobrý den, střeva ven“. Ale to je minulost. Armáda se ho zbavila a umyla si nad ním ruce. De Klerk už není vojenský superzabiják. Teď je mediální hvězda, nelítostný obchodník s nanuky, reverend církve Michaela Jacksona, velikonoční zajíček, masový vrah, milující otec, méďa Béďa, umělec vystavující v nejprestižnějších galeriích Oparu, krvelačný mašinfíra dětských vláčků.."
Vyšlo u nakladatelství Crew.

Příliš dlouhá swingers párty - František Kotleta
"Tahle kniha není žádná selanka. Tahle kniha je literární swingers party plná démonů, prastaré magie, zombií, čarodějek, sukub, děsivých artefaktů, mocných sil z počátku věků a sexu. Spousty sexu. Ale taky akce a humoru. Jinak to František Kotleta ani neumí."
Vychází u nakladatelství Epocha.

TWD: Pád Guvernéra 1 - Robert Kirkman
"V románu Pád Guvernéra, třetím pokračování knižního cyklu ze světa živých mrtvých, se vracíme do městečka Woodbury v georgijském okrese Meriwether. Od propuknutí „nákazy“, kdy svět zamořily věčně hladové oživlé mrtvoly, uplynuly dva roky. Příval zombií neustává, krajina pustne, lidé v každodenním zápase o vlastní existenci ztvrdli a okorali a zdroje začínají docházet... Woodbury ale vládne železnou rukou samozvaný vůdce, Philip Blake zvaný Guvernér, a ten si stanovil posvátný úkol, ochránit tuhle malou komunitu a postarat se o své ovečky za všech okolností."
Vyšlo u nakladatelství Baronet.

Eleanor a Park - Rainbow Rowell
"Romance ze školního prostředí, neobvyklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec; ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak, že když se poprvé vezmou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře."
Vychází u nakladatelství Yoli.

Lovci vlků, Zlaté údolí - J. O. Curwood
"Dobrodružný román z prostředí drsné kanadské přírody. Ve dvou dílech je mistrně popsán život lovců, traperů a potulných indiánů. Příběh je vyprávěn z pohledu mladíka Roda, který se v úvodu seznamuje s divočinou, sbírá první lovecké úspěchy, poznává ryzí přátelství a dokonce vede boj o vlastní život a život svých přátel. Skvělé románové čtení pro všechny čtenáře a milovníky dobrodružné literatury."
Vyšlo u nakladatelství Millenium publishing.

Řekni vlkům, že jsem doma - Carol Brunton
"Píše se rok 1987 a June Elbusová má čtrnáct let. Je uzavřená a nedůvěřivá, těžko se jen tak s někým spřátelí, nedokáže vyjít ani se svou starší sestrou. Na celém světě existuje pouze jediný člověk, který jí opravdu rozumí – strýc Finn, uznávaný malíř, její důvěrník a nejlepší kamarád. Jenomže Finn zemře na záhadnou nemoc, jejíž jméno Juneina matka dokáže vyslovit jen šeptem, a dívčin svět se převrátí vzhůru nohama."
Vyšlo u nakladatelství Jota.

Černá orchidej - Neil Gaiman
"Před tím, než stvořil Sandmana, napsal Neil Gaiman příběh Černé orchideje. Druhořadé superhrdinky, která se postaví zlu a... umře. Poté, co je Susan Lindenová alias Černá orchidej brutálně zavražděna, zrodí se znova, jako hybrid rostliny a člověka. Už není tou, kterou bývala. Ale kým vlastně je? Na cestě za tajemstvím vlastní lidskosti (a pomstou) musí rozmotat pavučiny lží a tajemství. Začíná na chladných ulicích velkoměst a končí v srdci amazonského deštného pralesa."
Vyšlo u nakladatelství Crew.

10 komentářů:

  1. Vránu: Mrtvou dobu a Zaklínače si taky chci koupit. Od Crwe spíš uvažuji nad komiksem Zero od Kota. Žamboch, Kopřiva, Kotleta - tam ani není potřeba nic dodávat. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Zero jsem se dívala, taky se mi to líbí. Ale zatím to není v tom "top". :-D

      Vymazat
  2. Tak z toho mě láká asi jenom Zaklínač. A taky Žamboch a Kotleta, od kterých jsem ještě nic nečetla, ale už to fakt moc dlouho plánuju. A líbí se mi, jak se sešly dvě "vlčí" knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlčí knihy, ale o vlcích je nejspíš jen ta jedna. Každopádně mě lákají obě. A Zaklínače si rozhodně pořiď. :-)

      Vymazat
  3. Zaklínače bych taky ráda zkusila :) A pak samozřejmě Řekni vlkům, že jsem doma a Eleanor a Park. Uvidíme, jak bude Ježíšek štědrý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíšek, ani mi nemluv. :-D Taky jsem zvědavá.

      Vymazat
  4. Klidně si tu recenzi můžeš u mě na blogu přečíst ke knížce Pád Guvernéra 1. Ale upřímně ta knížka stojí za celký kulový...:/ Možná tak pro obrovský fanoušky by byla nějakým přínosem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem, že tam recenzi máš, ale raději si ji přečtu až po přečtení knížky. Nechci si ovlivnit názor dopředu. :-D

      Vymazat
  5. Pěkný výběr, ze kterého mě asi nejvíce láká Černá orchidej :) ale nejvíc se těším na nového Kinga :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nového Kinga jsem zaznamenala, ale jelikož nám chybí skoro všechny staré Kingovky, tak to ani nepočítám. :-D
      Černá orchidej by se Ti mohla líbit. :-)

      Vymazat