čtvrtek 27. listopadu 2014

Co nového v knihovně - listopad 2014

Vánoce jsou za dveřmi a my vám ukážeme poslední "menší" hromádku knih. V prosinci to totiž bude trošku jiné kafe. Ale nechte se překvapit. Za listopad tady máme dva internetové nákupy, antikvariát, recenzní výtisky i kamennou prodejnu. To se nám to pěkně sešlo.



Co se týče fantasy, rozhodli jsme si doobjednat pár knih, které vycházely v poslední době a zase je budeme číst jako poslední. V rámci dne poštovného zdarma jsme vyzkoušeli obchod Levné učebnice. Objednali jsme si konečně osmého Zaklínače a v pořadí už pátého Zabíječe - tentokrát bestií. Druhou objednávku jsme chtěli zkusit z knihkupetcví u Mobi, ale jelikož jim nefungovaly komplet celé stránky a já po půlhodině vyhledávání jedné knihy ztratila nervy, Aktivní kovy a Meč z kamene máme z Megaknih. Můžu říct, že aspoň trošku jsem si na eshop upravila názor. Pořád to ale není servis, jaký bych od obchodu tohoto formátu, očekávala.

Třetí Vránu nám poslalo Comics Centrum k recenzi. Už je přečtená a na recenzi se můžete těšit zítra. Rozhodně nezapomeňte, že Comics Centrum se zúčastní akce Black Friday a zítra bude všechna jejich produkce zlevněna o 40% - navíc s poštovným zdarma i na Slovensko. A to se před vánoci opravdu vyplatí.


Při nákupu v Levných knihách jsme si odnesli knihy rovnou tři - komiksovou jednohubku Údolí stínů, které prostě ani skvělá kresba Petra Kopla příliš nepomůže, Právo na návrat a Vířící bludiště. Zcela upřímně jsme po knihách sáhla jen proto, že mají opravdu pěknou obálku. Po zkušenosti s Bílým koněm (úlovek z knihkupetcví Nohavica) nejspíše zůstanou ještě nějakou dobu nepřečteny.

Druhá kniha z přepracované edice J. O. Curwooda, Lovci vlků / Zlaté údolí, nás potěšila od nakladatelství Millennium publishing. Přišla úplně nečekaně, zrovna když jsme četli recenzní e-booky. Ze stejného žánru je i antikvariátový úlovek Povídky od táborového ohně od E. T. Setona.


Za listopad je to z naší knihovny vše. Nakonec máme docela hezkou hromádku. Co nového jste si pořídili vy?

7 komentářů:

  1. Super hromádka :3 Vířící bludiště jsem si v LK taky koupila a chystám se na to co nejdřív. Kamarádce se to líbilo.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné úlovky.
    Komiks od Petra Kopla jsem si také koupila, tak jsem zvědavá, jak bude :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, krásné :) Zaklínače bych Ti čmajzla. A hezké fotky!

    OdpovědětVymazat
  4. Zaklínače už mám taky <3 Ale prodám ho, až vyjde v tvrdé vazbě a koupím tu, aby mi to ladilo :D

    Králík v krabici

    OdpovědětVymazat
  5. Sešlo se vám docela dost knih :) Na Vířící bludiště jsem v LK také koukala, ale nakonec jsem odolala :D

    OdpovědětVymazat
  6. krásné fotky, super článek. Bílý kůň se nelíbil? Já ho totiž málem koupila, tak mě zajímá, jestli mám litovat, že jsem ho tam nechala, nebo ne. :D

    OdpovědětVymazat