neděle 7. září 2014

Září v Sin City: další komiksy Millera

Pořád dokola se píše o Sin City, ale co jeho další komiksy? Tentokrát se s námi můžete podívat na rychlý průlet vším, co se dá sehnat v češtině. Nezbývá než doufat, že toho u nás vyjde časem více.


300: Bitva u Thermopyl
I když jsme měli dva výtisky, nakonec jsme vlastně nenapsali ani jeden recenzi. Ale to nevadí, protože tohle je záležitost, kterou nelze hodnotit jinak než plným počtem. Určitě znáte film (i jeho pokračování, které má však základ v komiksu jiném), ve zkratce jde o boj Peršanů s Řeckem. Skupina udatných tří set však není obyčejná. Jsou to Sparťané.


Oproti třístovce obrat o tři sta stupňů. Z historie tady nic nenajdete, naopak není nouze o spousty krve, brutality a násilí obecně. Ryze sci-fi počin s uzavřeným dějem. Zajímavostí pak je, že české vydání má restaurovanou kresbu, takže je mnohem ostřejší a přehlednější, což se hodí k opět většímu formátu.

Více o knize se můžete dočíst zde. Krátka smyčka o darebáku Jasonovi. Díte ukazující prostředníček hned na obálce je asi jasným signálem, že to není čtení pro děti. 


Superhrdinové
Frank Miller je také produktivním autorem v superhrdinském světě. Kromě Batmana je scénáristou také několika komiksů Superman, Ronin a dalších. U Marvel comics se pak soustředil hlavně na postavu Daredevil, ale jeho scénáře můžeme najít i u Wolverine nebo Spiderman. U Dark horse comics pak můžeme najít známější věci, jako samotné Sin City. Několik komiksových knih (především Batman) je přeloženo k dostání i u nás.

Tak co, zaujalo vás něco?

2 komentáře:

  1. Já na tyhle komiksy nikdy moc nebyla, na film Bitva u Thermopyl mě několikrát lákal taťka a ještě jsem se na něj nestihla podívat, takže to v blízké době hodlám napravit... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední dobou mě kamarád hodně navnadil na superhrdinský animáky a superhrdiny obecně (doteď jsem kromě Batmana byla políbena jen Avengers skvadrou), takže poslední odstavec je pro mě asi nejzajímavější :) I když ta třístovka mě taky docela nahlodává.

    OdpovědětVymazat