pondělí 8. září 2014

Psané slovo #3

Ahoj všichni,

blog už je aktivní takovou dobu a já teprve píšu třetí článek tohoto typu. Sice tu byly nějaké pokusy jakoby na nějaké téma, ale to originální psané slovo je tohle. Poznáte to tak, že tu bude spousta řečí, které budou třeba úplně mimo. Ale já se moc rád vykecám (vypíšu) a pokud si to někdo rád přečte, tím lépe. Celkově je teď na blog tak málo času, že kdybychom na to nebyli dva, tak by to ani nešlo. Ve dvou se to lépe táhne, takže když jeden nemá čas, může psát druhý. A naopak. Jsme rádi, jak se nám to tu rozjelo, jdeme si pro první stovku pravidelných čtenářů, uspořádali menší sraz, začali jsme spolupracovat s nakladatelstvím Comics Centrum (což byl opravdu dobrý nápad), a taky jsme zároveň s tím udělali první větší projekt Září v Sin City.



Nebudu vám tu psát, jak můžete na konci září (když budete aktivní a pozorní v článcích o Sin City a Millerovi) vyhrát samolepky, záložky, tričko a další věci. A to takové, které jen tak nikdo nemá. Záložky nám do soutěže poslalo Comics Centrum, zbytek věcí bude vyrobený. Verča už se těší na malování trička. Prostě je o co stát a my bychom byli rádi, aby výherce měl k Sin City osobnější vztah, než že o tom "někde někdy četl". Proto žádáme aktivitu a na konci měsíce si prověříme vaše znalosti. Bude to pro vás jednoduché, když budete pravidelně sledovat články k projektu. A aby těch soutěží nebylo málo, zapojili jsme se i do jedné, co pořádá Comics Centrum. Pošlete nějakou vaši fotku společně s plakátem Sin City a můžete vyhrát hodně zajímavé ceny. Stačí fotku vložit do komentáře k soutěži na facebooku (odkaz zde) a to je celé. A když už se nezúčastníte, můžete aspoň podpořit Marva z Valmezu. Ale nejlepší varianta bude se zúčastnit taky. :)


To by asi stačilo o našich a jiných soutěžích. Jen tak mimo téma (jak jinak) jsem začal číst svou první knihu od Stephena Kinga. Jmenuje se to Mrtvá Zóna a jsem už za půlkou. Není to žádný horor a rozhodně se u toho neklepu, ale má to takovou hezkou atmosféru tajemna. Teď už si jen přečíst i něco od Gaimana a snad nebudu za čtenářského barbara. Čím bych měl začít u něj? Hned po přečtení Mrtvé Zóny se chystám na Oveho, který tu měl nedávno recenzi. Verča už to čte podruhé takže to bude asi fakt dobré. Jinak čtení knih prokládám komiksy. Sin City 1, Sin City 2, Darebák a brzy i Drsná škola. Takový Millerův maraton, když už se kolem něj točí celé září. Všem tyto kousky doporučuji, je to bezvadné čtení.


Další psané slovo je u konce, nebudu vám tu lhát, mělo vás i trochu navnadit na soutěžení. Ale nebylo to jen o tom. Jsme rádi, že náš blog čtete a pravidelně navštěvujete. Jde to poznat jak v komentářích tak v návštěvnosti a je to příjemný pocit. I když nám brzo oběma začne škola, budeme se snažit, aby to tu žilo přesně tak, jako doteď. A třeba ještě více.

4 komentáře:

  1. Od Gaimana jsem četl jen Hvězdný prach tak to asi nebude moc objektivní, ale doporučil bych ti právě tuhle knížku. Mrtvou zónu od Kinga jsem nečetl - třeba se k tomu čase dopracuju. Ale s Kingem určitě pokračuj. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Schvaluji ti Kinga! :) Mrtvou zónu jsem také četla, není to sice můj neoblíbenější titul od něj, ale rozhodně to je povedené dílo :)

    OdpovědětVymazat
  3. To mi připomíná, že musím na poštu poslat vám Osvícení, tak v tom Kingovi budete moc hezky pokračovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Kinga se taky chystám. :) Ale spíš na Temnou věž než na jeho horory. Od Gaimana doporučuji Nikdykde, to je skvělá kniha.

    OdpovědětVymazat