čtvrtek 24. července 2014

Hodnocení obchodů - Dobré-knihy.cz

V minulém příspěvku jsme hodnotil Levné knihy, v tom dnešním se podíváme na jeden z nejoblíbenějších eshopů - Dobré-knihy.cz. Nakupujeme tam poměrně často (uvidíte na konci článku). Minulý týden jsem objednávala komiks a knihu, jako takové malé překvapení pro Dáju, za můj Wreck this journal a Ledové království. A jak to proběhlo?
Něco na začátek - dodací doba je více než podivná. Když objednává Dája (a je jedno na jakou adresu, klidně i na tu naši společnou nebo do uloženky), objednávka je vyřízena a připravena k vyzvednutí z pravidla do druhého dne. Když objednávám já (a je jedno na jakou adresu, klidně i na tu naši společnou nebo do uloženky), pokaždé doručení trvá nejméně tři dny, ale obvykle je to tak kolem týdne. Čím to je? Netuším.

Právě možnost poslání do uloženky oceňuji nejvíc. Máme to kousek, poštovné je pak nižší a ještě si sami rozhodneme, kdy nám vyhovuje si balíček vyzvednout. Co se doručení týče (až na ten čas u mých objednávek), nemám absolutně žádnou výtku.
Objednávka byla provedena v pondělí (14.7.) večer a k vyzvednutí v pobočce uloženky byla připravena v pátek (18.7.). Obě knihy byly dobře zabalené a nepoškozené.

Celkově má eshop opravdu širokou nabídku, zatím se stalo možná jednou, že jsme nenašli knihu, kterou jsme hledali a museli objednat jinde. Také je levnější než ostatní eshopy (hlavně po konečném sečtení i s cenou poštovného). A abyste viděli, že v něm opravdu nakupujeme často, tak tady jsou naše knihy, které jsme objednali právě přes dobre-knihy.cz (a to jsme jich přirozeně ještě pár zapomněli).

Dobré-knihy.cz dostávají zasloužených pět z pěti a všem doporučujeme pro nakupování.


Jaké jsou vaše zkušenosti?

6 komentářů:

  1. Jelikož mě už poněkolikáté trochu nervoval bux.cz, mrknu na dobré knihy, díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na bux naopak slyšela samou chválu, ale ještě jse tam nenakupovala. :-D Nemají moc výběr pro mě.

      Vymazat
  2. ceny vypadaji vice nez dobre a osobní odběr v Holešovicích nebo zásilkovny je také super :)jen u me je tezke ze mam uz vice nez 10let svého knihkupce který má malí krámek a zas takové tržby tam nemá vím jak je v dnešní době tezké se uživit tak se mi ho moc nechce zrazovat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to znám a chápu :-) Je to od Tebe moc hezké, že ho takhle podporuješ.

      Vymazat
  3. Já nakupuju jenom v něm, jelikož je výrazně levnější než ostatní eshopy, a doručení na uloženku je zkrátka supr :)

    Králík v krabici

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, všichni mají podobný názor, to jsem ráda :-)

      Vymazat