pondělí 19. května 2014

Jak šla knihovna na vandr...

Už jste si asi stačili všimnout, že na mém blogu (a současně i na blogu Verči) byl v posledním asi měsíci klid. Pusto a prázdno, vymeteno. Nějaký poslední článek o prodeji a konec. Na starý blog tu dávat odkaz nebudu, je už minulostí. Právě teď píšu článek na blogu novém, společném. Budeme tu přispívat současně nebo každý zvlášť, ale budeme. A proč jeden blog pro dva lidi? Máme totiž společnou knihovnu. Bylo by tudíž celkem nepraktické dávat na dva blogy obdobné fotografie a články.


Ale abych se vrátil k tomu, o čem jsem vlastně chtěl psát (a co je napsáno i v názvu článku). On ten název není úplně přesný. Z vandru se člověk většinou vrátí (napíšu většinou, protože my čtenáři fantasy literatury moc dobře víme, jak může takový vandr někdy dopadnout). Ale knihovna se nikam vracet nebude. Ta šla na nenávratný výlet. Z Valašského Meziříčí až do Ostravy. Na spoustu knih je potřeba velké knihovny. A tu jsem naštěstí měl. Předcházel tomu velký výprodej knih, které jsme měli společné. Spoustu jich máme ještě k dispozici, kdo by se chtěl mrknout, o jaké vlastně jde, může sem napsat.


Teď budu doufat, že mě knihovna neslyší (přece jen je v druhé místnosti), ale tak těžkou a velkou ludru nebylo vůbec jednoduché přestěhovat. Má tak sto miliónů dílů, a protože je z IKEY, tak další pět set dřevěných špuntů a dalších spojovacích blbostí. Klasika. Ale nakonec se projevily mé schopnosti nabyté skládáním Merkuru, Chevy a Lega. Nějak to do sebe zapadlo. Když se taková knihovna poskládá, leží na zemi. A musí se zvednout. Naštěstí jsme obědvali špenát a měli spoustu síly.


Blog by byl v provozu mnohem dříve, ale poskytovatel internetu se rozhodl nás držet v překvapení a celé tři týdny, které si vyhradil na naše kontaktování, směle využil. Teď už jsme online, takže se můžete těšit na nové články, recenze a hlavně (protože Verča pořád něco fotí) na spousty fotek. Celý design je její práce, já se jen vezl. Ale zase musím psát tenhle velký a úvodní článek, což není žádná sranda. Snad nám projevíte stejnou přízeň jako v minulosti na samostatných stránkách. 


12 komentářů:

  1. Ahoj, takže společné bydlení? Gratuluji a i ke společnému blogu, musí to být super, dva knihomolové v jednom! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásna knižnica a skvelo vyriešené uloženie z oboch strán :D. Mňa s priateľom čaká sťahovanie o mesiac, akurát z Ostravy do Brna. Tie banánové krabice sú skvelé, kde si ich zohnal? Niečo také budem potrebovať.

    OdpovědětVymazat
  3. Taková kráska... Taky si občas říkám, že bych tkaovouhle knihovničku potřebovala. A vidím správně omnibus Fullmetalu?
    Jinak gratuluji k přestěhování, je fajn to táhnout ve dvou. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Je krásné vidět jak se dva světy (knihovničky) spojí. Hlavně ať vám to vydrží. Myslím,že není nic horšího než dělit knihovnu na půl

    OdpovědětVymazat
  5. Obdivuji, že jste se rozhodli stejné knihy prodat. I kdybychom je měli dvakrát, tak bych to neudělala. :)
    Přeji hodně štěstí a ať vám to vydrží. :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherná knihovnička! :) Tu tak mít doma.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super! :) těším se na nové články :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je sen pro mnohé, aby takhle dva knihomolové měli dohromady jeden blog. Stávám se vaším pravidelným návštěvníkem! :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná knihovna :) také bych si měla podobnou pořídit, moje už je zcela zaplněna. Tak se těším na nové články a recenze. Koukám, jeden z vás čte Černočernou tmu od Kinga, tu jsem ještě neokusila :))

    OdpovědětVymazat
  10. Je to strašne krásne a milé, keď sa stretnú dvaja knihomoli a majú jednu knihovničku... krása :-) prajem vám veľa šťastia nielen v blogovaní a naďalej vás budem s radosťou sledovať! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Taková fantasy romantika :) Hodně štěstí do společného života! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná knihovna. :3 A ty knihy!

    OdpovědětVymazat