pátek 12. února 2016

Proč hrát Mortal Kombat | oblíbené hry #01

Novou rubriku našich oblíbených her (jak na PC, tak na konzole) dnes otevřeme sérií Mortal Kombat, která jak už možná víte, je taková moje srdcovka. Bohužel je pro svou "brutalitu" v mnoha zemích dokonce zakázaná. Ale co byste od bojovky čekali? Pití čaje nejspíše ne.



Děj se odehrává ve fiktivním světě skládající se ze šesti přeživších říšíLidé žijí v "Earthrealmu" který ochraňuje bůh hromu Raiden, říši "Outworld" - oblast neustálých nepokojů, prohlašuje císař Shao Kahn za svojí vlastní, ohnivé hlubiny "Netherrealmu" jsou domovem démonů a temných válečníků, v oblasti "Seido" je struktura a pořádek nade vše, v "Realm of Chaos" se naopak obyvatelé neřídí pravidly vůbec a konstantní vřava a změny jsou uctívané, poslední říše "Edenia" je známá pro svou krásuumělecký projev a dlouhověkost jejich obyvatel. Staří bohové rozhodli, že obyvatelé jedné říše mohou dobýt jinou říši jedině tím, že porazí jejich největší válečníky v turnajích Mortal Kombat.


Nejznámější věcí na samotné sérii, snad kromě faktu, že původní postavy nejsou animované, ale skutečně zahrané opravdovými herci, jsou X-ray a Fatality. X-ray je speciální útok, který má každá postava svůj a poměrně dost destruktivním způsobem (v lepším případě) láme kosti. Fatality je zakončení vyhraného souboje, je jich velké množství (včetně např. Babality nebo Stage fatality, které využívá prostředí, ve kterém bojujete) a vlastně vám to předvede naprostou smrt konkrétní postavy. Nechybí samozřejmě velké množství krve. Zvláště v posledním díle už je grafika hodně detailní.


V případě Babality se samozřejmě nevraždí děti.

Mortal Kombat se objevil ve filmech Mortal Kombat (1995) a Mortal Kombat: Annihilation (1997), animovaném filmu Mortal Kombat: The Journey Begins (1995), animovaném seriálu Mortal Kombat: Defenders of the Realm (MK: Animated Series, 1995), hraném seriálu Mortal Kombat: Konquest (Na život a na smrt, 1998) a webseriálu Mortal Kombat: Legacy (2011).
V roce 1994 vyšlo techno album Mortal Kombat: The Album belgické skupiny The Immortals, některé skladby se objevily ve filmu i hrách. Soundtracky vyšli také pro jednotlivé filmy a pro Mortal Kombat (2011) album Mortal Kombat: Songs Inspired by the Warriors. Pod Malibu Comics vyšly komiksy následované první, druhou, čtvrtou hru, Deception a MK vs DC Universe. Postavy z Mortal Kombat se také objevily v karetních hrách Brady Games a Score Entertainment. Zdroj: wiki


A proč že mě to baví? Mám ráda MK svět, mám ráda všechny postavy (některé více některé méně), mám ráda postavy navíc (Jason, Predátor, Freddy Krueger a další), baví mě bojovat proti kamarádům, ráda se zasměju při Test your might a tak dále. Přestože mě příběhově nejnovější díl už tak moc nebavil, stejně je to pro mě jedna z nejlepších her, u které se pobavím i odreaguju. 
A doporučuju hrát na konzoli, na PC to prostě není ono. 

Na fotkách Mortal Kombat X a Mortal Kombat: Komplete Edition

Žádné komentáře:

Okomentovat