neděle 11. ledna 2015

3x Minirecenze: Birdman, Slott a Gaiman

Jak jde poznat z názvu, v tomto článku najdete 3 minirecenze. Je to z mnoha důvodů. Komiksy u nás mají své speciální místo, ale o některých UKK se stačí prostě jen zmínit a příjemně vás na ně naladit. To samé se bude týkat i knih, které nejsou na recenzi moc obsáhlé, či je to už několikátý díl série. Tady se stručně a rychle dozvíte všechno, co byste vědět měli.



Shigor Birdman - Kronika konce světa
Záhadná nemoc, většina lidí je nakažena a stávají se z nich chodící mrtvoly. Co teď? Na jednu stranu hrůza ze ztráty všech blízkých, na druhou neomezené rabování a žádné zákony. To láká. A přesně o tom je deník jednoho člověka, který se nenakazil a přežil. Prostřednictvím knihy se dostaneme všude, kde byl on a setkáme se s lidmi, které potkal. Moc jich není, ale přece jen se přeživší najdou. A nehrají vždy za zákonné dobro. Výborná oddechová kniha, ve které nejde ani tak moc o útoky nemrtvých lidí, ale spíš o přežití a společné soužití.

Hodnocení 4/5


Dan Slott a spol. - UKK: She-Hulk: Svobodná, úspěšná, zelená

Být super-hrdinkou může u soudu jedině prospět. A zvláště v případě, že jste na té správné straně. She-Hulk se cítí ve své zelené kůži dobře. Ať už jako právnička, nebo když nakopává padouchům zadky. Pokud se má ale zase stát obyčejnou Jen Waltersovou, nenápadnou šedou myškou, která si těžko může myslet na modely spodního prádla, propadá lehké panice. Pokud čekáte akci, jako to bývá u většiny akčních komiksů, vyhněte se She-Hulk obloukem. Celý děj se točí okolo povrchních problémů, Jennifer působí hrozně nafoukaně. A koho o tomhle baví číst?

Hodnocení: 2,5/5


Neil Gaiman a spol. - UKK: 1602

Tohle naopak veškeré standarty Ultimátního komiksového kompletu překonává. Máte rádi partu mutantů známou jako X-men? Tak se s nimi přesuňte do roku 1600, kdy jsou jako příšery a čarodějové stopováni inkvizicí. Ta má však taky svoje tajemství. Nestačilo tohle k nalákání? Tak prostě a jednoduše - tohle si musí každý fanoušek komiksu povinně přečíst.

Hodnocení: 5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat