čtvrtek 4. srpna 2016

Ségry | Raina Telgemeier

Autorku Rainu Telgemeier si určitě pamatujete z ne tak dávné recenze na komiks Úsměv. Oba příběhy mají to hlavní společné - hrdinkou je samotná Raina a popisuje zážitky ze svého dětství a mládí. Pokud nemáte mladšího sourozence, nevadí. Stejně jako Úsměv může číst čtenář bez rovnátek, Ségry si užije i jedináček. 



Jak název i obálka napovídá, vše se točí kolem sourozenců. Malá Raina se na sestřičku těší, ale vše si představuje jinak. Každé dítě překvapí spousta křiku, nepořádku a hádek. V komiksu je vše vykresleno dokonale, je zachycena přesně ta atmosféra, kdy už na to ani rodiče nestačí a ségry si tropí spoustu naschválů.


Nemusíte se bát komiks pořídit mladším čtenářům nebo problémovým sourozencům. Celkové vyznění obsahu je totiž úplně jiné. Není to jen o pošťuchování, ale o vzájemné pomoci, problémech dospívání a jak si k sobě mohou i dvě naprosto odlišné ségry najít cestu. A poradí si i s rodinnými problémy. 


Jednoduchá kresba jednoduchému příběhu svědčí, stejně jako v případě Úsměvu. Všechny charaktery jsou skvěle vykreslené, emoce jsou lehce přehnané, což by nahrávalo třeba animovanému seriálu. Z každé stránky čiší dobrá nálada a vtipy. Přesně to pravé čtení, pokud nechcete nad ničím složitým přemýšlet, zasmát se a strávit příjemnou hodinku čtením.

Hodnocení: 90%

Komiks můžete zakoupit na stránkách nakladatelství Paseka. 

Raina Telgemeier, Ségry, vydalo nakl. Paseka v roce 2016 (orig. 2014), překlad M. Marková, 208 barevných stran.

2 komentáře:

  1. Už jsem si přečetla nespočet recenzí na tenhle komix a vždycky si jen říkám že si jej musím pořídit, ale zatím se tak nestalo, i když na to stále myslím, tak snad brzy!
    Jinak super recenze!:)
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat
  2. Úsměv se mi líbil a na Ségry se pochopitelně chystám taky :)

    OdpovědětVymazat