čtvrtek 8. října 2015

Komiksový World of Warcraft

Jak zůstat ve světě World of Warcraft, i když vás máma odpojí od internetu? Řešení je jednoduché. Než jí dojde, že to s vámi stejně lepší nebude, a zase ten router zapojí zpět, můžete sáhnout po komiksech. A můžete po nich sáhnout i tehdy, když bude internet zcela funkční. Protože pokud máte rádi počítačovou hru, u komiksů to bude z největší pravděpodobností stejné. A pokud si mají lidé pomáhat, tady to platí dvojnásob. Kupujte knihy a komiksy, ať se to nakladatelům vyplácí. Blizzard je sice zvláštní, a jednání s ním není podle všeho vůbec jednoduché, ale to nejspíš nezměníme. Tak ať mají nakladatelství aspoň tu správnou motivaci se s nimi pořád dokola dohadovat o nějaké ty práva.


Teď tu budeme ale mluvit o sérii, která má svůj další díl jistý. Vyjde za pár dní (zde) a pokud si pamatuji, měl by to být poslední díl. Takže bude ukončená a navíc celá kompletně v češtině. Co víc si může takový fanoušek přát. Já osobně z toho mám radost, protože tyto komiksy, ač nejsou nijak zvlášť originální, se staly srdeční záležitostí. World of Warcraft mi sežral pár let života, ale nezlobím se na něj. Teď už na hraní nemám moc času, ale rád se do toho světa vrátím prostřednictvím jiného média. Třeba právě komiksu.


Příběh se odehrává... úplně všude. Začneme hezky v Durotaru, ale cesty nás zavedou na různá místa. Některým v komiksu zůstal originální název, ale spousta z nich je i přeložená. Přes to se musíte jednoduše přenést, jiná rada asi není. Děj zrovna nepřekypuje originalitou, ale až uvidíte nakreslené všechny své oblíbené lokace, rasy a monstra, bude odpuštěno. Komiks je sytě barevný, kreslíři se snažili držet co nejvíce počítačové hry. A výsledek je parádní. Pořád tu mluvím jen o jedné sérii, tak nezapomeňte, že i Ashbringer stojí za to. 


Mám tyto komiksy rád. O tom svědčí i fakt, že tu teď v deset večer škrábu tento článek. Pouze a jen z vlastní iniciativy. Třeba se o tomto někdo dozví poprvé, třeba to pro někoho bude takový ten poslední kopanec k tomu, aby už tu objednávku konečně uskutečnil. Komiksy World of Warcraft určitě nejsou tím nejinteligentnějším čtením, které můžete dneska najít, ale mají obrovské kouzlo. A co je komu po inteligenci, když se může procházet po Durotaru, prohlídnout si Thunder Bluff a nebo se proletět na gryfovi. Prostě ten starý dobrý svět a přesně tak, jak ho máme rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat