čtvrtek 23. dubna 2015

Psané slovo #9

Uběhl zase nějaký čas, takže dostává prostor psané slovo a s ním taky pár informací, jak se máme. Máme se celkem dobře. Sice to začíná být ve škole trochu ostřejší, všichni chtějí, aby člověk věděl všechno a byl připraven nejlépe na 150 % zrovna do jejich předmětu. To ale nejde (aspoň mně), takže se snažím to udělat tak, aby se vlk nažral, ale koza zůstala celá. Po dnešním zápočtu si nejsem jistý, jestli to nepřehodnotím. Úterní zkouška z fyziologie nebude jednoduchá a za dva týdny mě čeká ještě morfologie. Samé škaredé slova. Když se to naučím, tak to udělám. Teď se to ale naučit...


S četbou je to pořád dokola. Měl bych číst tu povinnou, místo toho ale projíždím komiksy a už jsem stihl i nějaký ten Warcraft. Verča navázala úspěšnou spolupráci s nakladatelstvím JOTA, recenzi na knihu Čistý si můžete přečíst zde. Dnešní den slev na dobrých knihách nás donutil zase rozkutálet nějaké ty penízky. A to jsme chtěli šetřit na svět knihy, který se kvapem blíží. Určitě se tam objevíme v pátek a asi i v sobotu. Uvidíme, jak budeme stíhat. Kdo by se chtěl domluvit a pokecat třeba někde v kavárně, může se ozvat. Budeme rádi. Rozhodně si nenecháme ujít autogramiádu autora Zabíječů Williama Kinga.


Využili jste někdo již zmíněnou akci? Bylo to tuším 15 %, což není moc, ale na dobrých knihách to odečítali i ze zlevněného zboží. Dopadlo to třemi komiksy a jednou knihou (Zaklínač - Skleněný dům, Warcraft 3, Saga a kniha Warhammer - Zabíječ upírů). Rozpočet na svět knihy se trochu ztenčil, ale stejně si tam nemůžeme nakoupit tunu knih. Kdo by to pak tím vlakem vezl domů. Tento Svět knihy bude náš úplně první, tak jsme celkem zvědaví, jak to bude probíhat a jaké si odvezeme dojmy a zážitky. Snad jen pozitivní. :)


Je mi jasné, že na nějaké čtení článků momentálně kašlete, protože venku je ideální počasí na nějaké to čtení venku nebo podobnou aktivitu. Náš hafan se k tomu staví stejně, akorát místo čtení očůrává stromky, žere trávu a ňufe všechno možné. I tak nám ale dejte vědět, jestli na světě knihy budete a co tam plánujete shlédnout a stihnout. Třeba se inspirujeme. Do té doby se mějte co nejlépe a s někým se tam třeba uvidíme i osobně. Bylo by to fajn, potkat zase jednou stejně smýšlející osoby. :))

4 komentáře:

  1. Ou, tenhle rok jsem na Svět knihy úplně zapomněla... Nejsem si ještě úplně jistá, jestli mi to vyjde, hrozně ráda bych ale dorazila na Williama Kinga :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za upozornění, hned jsem najela na Dobré knihy a konečně jsem si koupila Vyjednavače od Sandersona. Pořád byl drahý jako... no drahý, ale ta sleva byla opravdu znát:) Takže ještě jednou díky:)

    OdpovědětVymazat
  3. Také pojedu na Svět knihy poprvé, nějak si cílený režim neplánuju, budu tam s kamarádkou tak si to užijeme spolu, a k tomu jsem domluvená s ostatníma blogerkama, že se tam potkáme a tak :) Každopádně s knihami to máme stejné, kdo by to tím vlakem tahal.. ale ani to mě neodradí :D

    OdpovědětVymazat
  4. Svět knihy? Bohužel už jsem se tam dlouho nedostala...

    OdpovědětVymazat