sobota 7. března 2015

Seznamte se: Goon a Frankie

Pokud pořád ještě váháte nad tím, jestli je komiks Goon pro vás ten pravý, mám tady pro vás pár informací o tom, kdo to vlastně Goon je, jak se s ním věci mají a proti komu bojuje. Protože se za mnou včera stavil Frankie s tím, že pokud ho nezmíním v tomhle článku, tak se můžu na Vánoce rozloučit s dárky, dostane tu svůj prostor i on. Stejně jsem ho tu chtěl dát, i bez těch výhrůžek. Fakt Frankie, věř mi!

Kým jiným začít než Goonem. Po přečtení prvního dílu se vám bude zdát, že tenhle chlapík je veselá kopa, střílí zombie pro radost a k rybákům chová odpor prostě proto, že se to dnes nosí. Pravdou ale je, že na první pohled jednorázová záležitost se překlopí v postupné odkrývání Goonovy minulosti, jeho dětství a starých křivd. Ačkoliv je na to chlap jako hora, má noční můry a spoustu strašidel ve skříni. Není to plochá postava neohroženého zabijáka. Je to psychologicky propracovaný charakter, kterých je v komiksech jako šafránu. A pokud nic jiného, tak určitě stojí za to se tohle všechno dozvědět. Šarvátky se zombie, hledání pokladů a hraní karet v hospodě už je pak třešnička na dortu.


Frankie je parťák. Kámoš, neohroženě ukecaný zabiják všeho, co smrdí smrtí nebo rybinou. Oči má jako dvě louže právě vylité bílé barvy, kterou jste chtěli natřít pokoj hned potom, co se vám všude po zdech rozprskla jedna smradlavá zombie. Frankie by s tímto postupem souhlasil. Bez něj by Goon nebyl Goonem. Věřím, že pro spoustu lidí se stane buď stejně oblíbeným nebo ještě oblíbenějším, než je Goon. Taky to neměl v dětství lehké, ale měl štěstí, že potkal Goona. Od té doby je mu věrným přítelem. Ať už jde o to vystřílet nějakou hordu na Lonely street nebo si prostě jen dát pár panáků.


Pokud je v tomto komiksu něco, z čeho si můžete vybírat, jsou to záporáci. Jen v prvních dvou povídkových knihách je jich spousta. Zombie, chobotnice s vlastností přilepit se na špatné místo, nepoučitelní rybí lidé nebo různé monstra z bažin. Ale to všechno jsou malé problémy, které samy o sobě řeší sekera nebo třeba lehký kulomet. Za nitky tahají větší zvířata, ale právě ty budou součástí dalších komiksů s Goonem! První dvě knihy, které jsou zatím k mání, nám odkryly mnoho. Mnohem větší sousto ale zatím zůstává skryto. A tak to přece nemůžeme nechat!

Žádné komentáře:

Okomentovat