pondělí 23. března 2015

Putování za knihami 2 - Frenštát a Rožnov (oba pod Radhoštěm)

Druhý díl této naší malé rubriky. Zatím hodně malé rubriky. První příspěvek je z 5. srpna minulého roku. Dnes je 23. 3. roku letošního a my jsme se dostali k tomu, abychom v nějakých městech zase navštívili knihkupectví i s fotoaparátem za účelem napsání tohoto článku. Tentokrát jde o dvě města. Jako první Frenštát pod Radhoštěm a v závěsu pak Rožnov pod Radhoštěm. Obě města jsou v dojezdové vzdálenosti 30 kilometrů od Valašského Meziříčí. Takže žádná dálka. Bohužel, na knihkupectví jsou tyhle města hodně skoupá. 



Ve Frenštátu pod Radhoštěm mají knihkupectví pouze jedno. Není to velké město, takže se zase není tolik čemu divit. Čemu už se člověk diví, je okolí knihkupectví. Naproti Tesco expres, sloupané reklamy a celkově ne moc sympatické okolí. Když jsme si fotili vstup, prodavačka na nás koukala jako bychom byli bulvární pisálci číhající na nějakou senzaci. Uvnitř už to ale tak žalostné nebylo, co se týče fantasy, sci-fi a komiksů, tak byli celkem dobře zásobeni. Nechyběla novější díla, ale ani starší osvědčené kousky. Na tom už se dá něco stavět. Samozřejmě by tam výběr mohl být širší, ale asi by to v takovém městě nenašlo své zákazníky. A jen tak mimochodem, měli tam taky fajn trafiku, kde byl plný stojan zlevněných UKK komiksů. To se hodí. 


Další na řadě byl Rožnov pod Radhoštěm. Tam má knihkupectví náš starý známý Nohavica (viz minulý díl Putování za knihami). Tady je to jak přes kopírák. Stejné police, stejné knihy, stejně pitomé rozložení podle různých žánrů. Výběr ale obstojný i co se týče komiksů (pokud tedy potřebujete Naruta díl 17, 18 a 20). A taky jediné knihkupectví ve městě. Rožnov taky není zrovna gigant, takže to úplně stačí. Horší je to knihkupectví vůbec najít. Pokud o něj vyloženě nezakopnete, tak si ho všimnete jen opravdu náhodou.


Při odjezdu z Frenštátu jsme se ještě stavili za kámoškama z pole, trochu si zabučeli a zamečeli a jelo se dál. Co se této cestě nedá vytknout - směrem z Valašského Meziříčí do Rožnova a pak na Frenštát je opravdu hezká příroda. I v těch městech byl takový komorní klid. Možná to bylo tím, že jsme je procházeli v pondělí kolem oběda, ale tím lépe. Hezký výlet, další města do projektu odškrtnuta a teď jen přemýšlet, s čím vás zase překvapíme za dalších sedm měsíců. :))


2 komentáře:

  1. Kdysi byly v Rožnově tři knihkupectví a místo toho nejlepšího je teď pitomý elektro *fňuk* Jinak souhlasím, že to stávající stojí za starou belu, i když furt lepší než nic...

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda okolí těchto měst navštěvuji a dalo by se dokonce říci, že je mám skoro "za kopcem." To, co je zde opravdu jedinečné, je krása a čistota přírody. Tuto oblast by měl každý alespoň jednou za život navštívit, ať už za účelem koupi knih :) nebo z hlediska památek ( skanzen ) :)

    OdpovědětVymazat